Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Mortal Kombat 1 – Početak novog prijateljstva

Smatramo da je mali broj igrača koji se iskreno raduju restartu serijala, jer to uvek deluje kao poslednji pokušaj da se spasi jedna franšiza. Popularni serijal borilačkih igara čini se kao da nije imao takav problem jer je “jedanaestice” bila odlična, ali su na NetherRealm izgleda uticale zamerke brojnih igrača koji su tvrdili da je mehanika previše kompleksna i odbojna. Mortal Kombat 1 zato želi da promućka ovaj segment igre, ali i priču koja je takođe pogubila konce – da li je ovo bila ispravna odluka?

Mortal Kombat 1 zadržava osnovnu mehaniku franšize, iako je više pojednostavljena. Unosi komandi zahtevaju preciznost, a postoji i jedna skala za specijale. Sistem Fatality udaraca je uravnoteženiji, a Krushing Blows su uklonjeni da bi se poboljšala ravnoteža u igri. Izvanredna novina je Kameo sistem, koji zamenjuje razvoj likova, nudeći osvežavajuće mogućnosti igranja.

Kameo sistem omogućava igračima da isprobaju nešto novo biranjem dodatnih likova sa jedinstvenom mehanikom. Kombinovanje Kameo likova sa glavnim borcem dodaje dubinu i kreativnost. Svaki Kameo lik ima tri različita poteza, motivišući strategiju i eksperimentisanje. Kameo likovi mogu da prošire kombo udarce i služe kao prekid protivničkih vezanih poteza, obezbeđujući ravnotežu.

Mortal Kombat 1 nudi tri režima igre u modu za jednog igrača, uključujući klasičke Tower opciju, kao Invasion za otključavanje sadržaja. Međutim, Invasion može da deluje nefer zbog nasumičnih nagrada. Igri još jednom nedostaje sistem nagrađivanja za otključavanja specifičnih ajtema za likove koji deluje balansirano i okrenuto igračima, a ne kao nešto napravljeno da ih nasilno zadrži u igri.

Story mod u Mortal Kombata 1 nudi vizuelno zapanjujuće i privlačno iskustvo. On otkriva kako izgleda novi vremenski tajmlajn u kom su svi poznati likovi značajno redizajnirani, dodajući preko potrebnu svežinu serijalu. Ostavljamo igračima da se uvere u to, ali obećavamo da se u igri nalazi par zanimljivih obrta, kao i inovacija kod likova o kojima smo mislili da sad već znamo sve.

Igra se može pohvaliti impresivnim vizuelnim prikazom sa maštovitim arenama i veoma detaljnim modelima likova. Soundtrack inspirisan istočnom Azijom poboljšava iskustvo, a dizajn zvuka pojačava uticaj borbe.

Iako smo se susreli sa pojedinim problemima pri unosu komandi, očekuje se da će oni biti zakrpljeni. Mortal Kombat 1 trenutno deluje ograničeno na svega nekoliko očekivanih modova, ali više puta smo bili svedoci da se oni mogu proširiti u budućnosti, posebno sa planiranim Kombat paketima. Malo veći problem je to što ti isti DLC paketi ograničavaju sadržaj unutar igre po pitanju dostupnih boraca i nekih drugih elemenata, što je sada već standardna praksa autora, ali ništa manje za osodu nego ranije.

U zaključku, Mortal Kombat 1 nudi pojednostavljenu igru, inovativnu mehaniku i još jednom odličnu priču, ali pati od ograničenja sadržaja i nezadovoljavajućeg sistema otključavanja. Uprkos ovim nedostacima, predstavlja uzbudljivo poglavlje u evoluciji serijala.

Igru nam je poslao Warner Bros. Games i CD Media S.E., ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Mortal Kombat 1 – Početak novog prijateljstva

Lagani reboot serijala postavlja obećavajući pravac za franšizu, koji može da bude privlačan i dugogodišnjim fanovima i novopridošlicama.
8.5
Ne propuštati!
Izvođenje
8.5
10
Grafika
8.5
10
Zvuk
9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!