Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Resident Evil 4 – najveće razlike između rimejka i stare igre

Baš kao što ni rimejci druge i treće Resident Evil nisu bili potpuno identični prvobitnim verzijama, isto se moglo očekivati i od Resident Evil 4, ali je Capcom ovog puta sebi dao još više oduška. U narednim redovima možete da pročitate neke od najbitnijih razlika koje smo mi primetili.

Survival horor kakav je trebao da bude

Kada je RE4 objavljen, mnogi tvrdokorni obožavaoci serijala imali su odbojnost prema njemu jer su smatrali da je bio prepunjen akcijom. Vreme je pokazalo da je Capcom bio tad čak i umeren, jer su RE5, a pogotovo RE6 potpuno napustili originalni koncept Resident Evil serijala. Poslednjih par igara (ako izuzmemo rimejke) pokazali su da se razvojni tim vratio u prave koloseke, ali autori takođe znaju da balans mora da postoji, pa je najnovija igra kulminacija svih njihovih napora – u punom značenju te reči.

Autosave za novu generaciju gejmera

Sistem pisaćih mašina po kojem je Resident Evil poznat, mnogi smatraju arhaičnim danas, a sa tim su se složili i u Capcom-u. Sa druge strane, gejmeri koji smatraju da je autosave ogromna pomoć i eleminiše napetost survival horora imaju više nivoe težine koji imaju isključenu ovu opciju.

Leon a.k.a. Sam Fisher

Razvojni tim je dodao i elemente šunjalica u Resident Evil 4 rimejk koji su veoma korisni u ranim stadijumima igre. Naravno da kasnije postaju potpuno beskorisni u izobilju naoružanja, ali na početku će verovatno većina igrača preferirati da se tiho obračunava sa napastima.

Sporedne misije, kao

Mada će Merchant i dalje vrlo rado prihvatati plave medaljone kao sredstvo plaćanja, nova igra uvodi i posebne specijalne misije koje će doneti izazove za glavnog junaka, ali i dragocene nagrade. Ovo je ujedno i dobar način da se produži igra, svima koji to budu želeli.

Pucanje… i pomeranje!

Spadamo u one gejmere koji bi rado opet odigrali prvobitni Resident Evil 4, ali morali bismo da priznamo da je ovaj naslov zastareo makar u jednom pogledu, a to je nemogućnost pomeranja dok se puca. Od ove prakse su svojevremeno pobegli mnogi razvojni timovi, ali ne i Capcom. Osamnaest godina kasnije, funkcionalnost je ubačena u RE4 na oduševljenje svih nas!

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!