Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Igrači uložili preko pola milijarde u Star Citizen, igra još u alfa fazi

Svemir je po nekim teorijama neograničen, a neograničeno je izgleda i vreme za razvoj Star Citizena, odnosno budžet koji je sad prešao neverovatnih 500 miliona dolara. Kako se čini, nove stotine miliona nastaviće da dolaze, bez obzira na sve kritike javnosti.

Iako je od početka razvoja igre proteklo više od decenije, Star Citizen još uvek je fazi alfa razvoja! Kako je sad saopšteno, ovih pola milijarde dolara uplatilo je gotovo 4,1 milion igrača koji očigledno imaju mnogo vere u čitav projekat. Zapravo, razgovor sa njima često podseća na razgovor sa vlasnicima kriptovaluta koji veruju da su pametniji od svih drugih i pokazuju beskrajnu veru da će sve biti kako su oni to zamislili. U međuvremenu, razvojni tim odlučio je da od sad deli manje informacija sa javnošću, i to verovali ili ne, zato što im smeta kad igrače iznervira to što su neke najavljene funkcije odložene.

Najveći problem sa Star Citizen je sindrom koji je svojevremeno imao Duke Nukem, a čiji razvoj je sa prekidima trajao 14 godina. Stvar je u tome što tim nastavlja dodaje sve više i više sadržaja šireći se beskonačno, a tolika širina znači da im je potrebno sve više ljudi i sve više novca da bi se posao završio. Zbog toga, nalazimo se u začaranom krugu gde ljudima bukvalno prolaze životu u isčekivanju igre u koju su u proseku uložili preko 100 dolara, a mnogo je onih koji su izdvojili i na hiljade.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!