Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Prvi pravi PS5 emulator je stigao, i možete ga probati!

Pre nekoliko dana pisali smo o tome da je internet preplavljen lažnim PS5 emulatorima koji navodno pokreće igre za ovaj sistem i na office mašinama. Međutim, stvari su sad nešto bolje, s obzirom da je javnosti dostupan prvi pravi PS5 emulator pod nazivom Kyty.

Da budemo precizni, Kyty je zapravo emulator PS4 i PS5 sistema, što nas podseća na Dolphin emulator koji podržava GameCube i Wii. Razlog za ovako nešto stoji u činjenici da su PS4 i PS5 dovoljno hardverski slični – uostalom, gotovo sve PS4 igre i rade na PS5. Zapravo, i sam autor InoriRus kaže da je implementacija PS5 emulacije na samom početku, tako da je prikaz bilo kakve grafike nemoguć. Sa druge strane, navodi se da je moguće pokrenuti neke jednostavne igre za PS4, ali uz brojne probleme.

Ovu aplikaciju možete preuzeti odmah sa GitHuba, a u pitanju je program otvorenog koda. Za sad jedino su podržane 64-bitne verzije Windowsa. Ipak, sve ovo nikako ne demantuje ono što smo rekli, a to je da PS5 emulacija neće biti moguća u skorije vreme. Ako znamo da su i PS4 emulatori slabo upotrebljivi i skoro devet godina nakon izlaska ove konzole, to ne daje mnogo razloga za optimizam. Ako vam se igraju PS5 igre, nabavka ovog sistema čini se kao mnogo razumnija opcija, a svakako jeftinija od ulaganja u PC hardver.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!