Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nova teniska simulacija dolazi sa podrškom za srpski jezik!

Prethodnih godina jesmo dobili nekoliko pristojnih teniskih simulacija, ali niti jedna od njih nije uspela da stekne širu publiku. Ovog jula pred igračima će se naći Matchpoint – Tennis Championships, a njegovu demo verziju možete probati već sad! Ipak, ono što je nas šokiralo jeste činjenica da ovaj naslov ima punu podršku za srpski jezik!

Zapravo, prilikom prvog startovanja igra prepoznaje region u kome se nalazite i shodno tome podešava jezik, pa su već uvodni ekrani bili na srpskom. Ipak, i dalje smo bili nepoverljivi, misleći da je možda u pitanju hrvatski ili nekakav automatizovani prevod. Međutim, ovde je zaista reč o autentičnom prevodu na srpski, pa je sav sadržaj, od loading ekrana, menija i statistika na našem jeziku! Sve doduše nije savršeno, pa je tako na primer “Crowd” preveden kao “Gomila” u odeljku za podešavanje grafike. Isto tako, neki termini zbunjuju, pa je tako “Winners” preveden kao “Pobednici” iako mi koristimo termin “Vineri”.

Bez obzira na to, sve ovo i dalje je za svaku pohvalu. Igre sa podrškom za srpski jezik i dalje su ekstremno retke, a bićemo slobodni da kažemo da je ovo i najzvučniji naslov koji je to učinio. Zbog čega je srpski na listi, nismo sigurno. Neko može pomisliti da je to najviše zasluga Novaka Đokovića i prisustva srpskog tenisa na svetskoj mapi, ali sa druge strane, srpsko tržište igara svakako nije najprofitabilnije, da se blago izrazimo. Igra inače dolazi iz australijske kompanije Torus Games, koja se uglavnom bavila izradom dečijih igara i portovanjem tuđih naslova.

Ipak, ovaj naslov deluje mnogo ozbiljnije, s obzirom na činjenicu da se u igri nalazi blizu 20 licenciranih tenisera i teniserki, među kojima ipak nisu Đoković, Nadal ili Federer. Ono što ipak najviše privlači pažnju jeste karijerni režim. U njemu ćemo moći da se okušamo na čak 65 turnira, a ideja je da on bude ogranizovan nalik na stvarnost. Više utisaka o igri objavićemo uskoro!

Autor: Video Game Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!