Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Igrali smo Mortal Kombat 11 Beta test!

Mortal Kombat 11 Beta je povećala naša očekivanja od igre!

Svi igrači koji su kupili MK11 u pretprodaji tokom minulog vikenda imali su priliku da budu deo Mortal Kombat 11 Beta testa. Među njima smo se našli i mi (iako nismo kupili igru), a u nastavku vam donosimo naše prve utiske.

Beta je bila dostupna samo na PlayStation 4 i Xbox One konzolama i ona je naravno došla sa delićem sadržaja koji će biti u punoj verziji igre: na izboru je bilo pet likova, kratki singlplejer tower, kao i onlajn VS.

I mada su igrači mogli da biraju Baraku, Jade, Skarlet i Kabala, najveći broj njih je favorizovalo Scorpion-a, što je onlajn mečeve učinilo pomalo dosadnim, no ovo će sigurno biti bolje kada budu otključani i drugi borci (iako očekujemo da će i dalje biti najpopularnije ,,stare face”). U našem slučaju ni povezivanje za mečeve nije išlo glatko, jer je dobar deo igrača odbijalo da igra protiv nas obzirom da smo imali mali broj odigranih borbi, dok su pojedini protivnici uspeli da ,,nakucaju” i preko 500 onlajn mečeva!

Mortal Kombat 11 beta test screenshot first impressions 2
Pet od dvadesetpet, ili možda još više? Hmmm…

Ipak uspeli smo na kraju da osetimo mehaniku i neke od inovacija koje donosi najnoviji Mortal Kombat. Tokom borbi smo se uverlili da je kvalitet animacija odličan, a da su kontrole precizne što čini borbe zanimljivim kao i ranije. Ono što se pak razlikuje u odnosu na prethodnike je to što se izvođenje sada manje bazira na dugačkim kombo udarcima i više na dobrim reakcijama igrača na poteze protivnika, kao i na protiv napade (dobro tajmirani kontra-udarci nanose više štete). Ovakav prelazak sa tehničkog poznavanja igre na reakcije nam za sad deluje dobro, ali je ovo ujedno i solidno rešenje za onlajn okršaje koji su malo pristupačniji za novajlije nego ranije. To naravno ne znači da ćete bez dosta vežbe moći da pobedite veterane koji poznaju sve likove i ono što oni mogu da urade, kao i najbolje pozicije za kontranapade.

Stilovi borbe su takođe zanimljiva inovacija u MK11. Naime, svi borci imaju različiti opremu koja utiče na njihov stil borbe, ali ovaj deo igre nismo uspeli da preterano vidimo tokom beta testa.

Mortal Kombat 11 beta test screenshot first impressions
Fatal Blow je jedna od najvećih novina u igri

Na ekranu su se našle dve nove skale, jedna za ofanzivne, a druga za defanzivne napade koje igrači mogu da iskoriste za pojačavanje postojećih napada ili za potpuno nove poteze. Kad smo već kod novih poteza, X-Ray specijali su zamenjeni sa ,,Fatal Blow” udarcima, koji su slični osim činjenice da mogu da se izvedu samo kada borcu preostane malo energije. Pozivanjem ove komande, lik izvodi brutalan kombo koji je namenjen da da igraču priliku da izbegne poraz u napetoj rundi.

Mada je NetherRealm bio spreman da eksperimentiše sa različitim novinama u gejmpleju, ono što ni ovog puta nije izbačeno su Fatality završnice koje su opet krvave, jezive i brutalne.

Mortal Kombat 11 Beta nam je potvrdila da će ovo biti još jedan pravi MK koji kombinuje dobar sistem borbe i brutalne poteze. Za sad sve deluje dobro, ali krajnji utisak je ipak najbolje da sačuvamo za kraj aprila.

Mortal Kombat 11 izlazi 23. aprila za PC, PlayStation 4, Xbox One i Switch.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!