Od aprila igrači iz Srbije plaćaju 20% poreza na Steam igre!

PC Slider Vesti

Cena igara na Steam servisu uskoro bi mogla biti uvećana za igrače iz Srbije, zbog primene zakona koji predviđa obavezno plaćanje poreza na kupovinu igara!

Na listi se nalazi deset zemalja, među kojima je i Srbija. Kako navodi više poznatih gaming sajtova, u martu, igrači iz Švajcarske, Južne Koreje, Japana, Novog Zelanda, Islanda, Južne Afrike i Indije počeće da plaćaju porez na igre, dok će isto morati da urade i srpski igrači od aprila 2017. godine. U maju se ovom neslavnom spisku priključuje Tajvan, a u julu i Australija.

Ono što nama najviše bode oči je činjenica da će na igre biti primenjen porez od čak 20% za gejmere iz Srbije, što je posle Islanda najveća stopa na listi!

Jedan strani gejming sajt naveo je da je pozitivna stvar to što još neko vreme nećemo plaćati porez na igre, ali nas to nije utešilo. Možda je pravo vreme da krenemo da tražimo alternative?

Kompanija Valve još nije izdala zvanično saopštenje povodom ove informacije.

Autor: VideoGame Arena

3 Comments

 1. Vučiću pederu

  Reply
 2. Makedonija?

  Reply
  • Bez promena po svemu sudeći. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password