Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

VGA Gamescom 2023 – 5 stvari koje su nas iznenadile!

Gamescom 2023 ostaje najvažniji sajam gejming industrije!

VGA tim je po sedmi put uzastopno bio i ove godine na Gamescom 2023 sajmu u Kelnu, a ove stvari su nas najviše oduševile.

Srpska Gejming Asocijacija na Gamescomu!

Nakon nekoliko pojedinačnih nastupa srpskih razvojnih timova i developera na prethodnim Gamescomovima, Srbija po prvi put ima zajednički štand na na najvećem gejming sajmu. U organizaciji Srpske Gejming Asocijacije (SGA) novinarima i posetiocima predstavilo se devet kompanija iz različitih sfera gejming industrije. Na tom spisku su se našli Two Desperados, Phobos, Shosha Games, Art Bully, Onyx Studio, Digital Asset Tailors, Spring Onion Studio, Fortuna Esports i Gamebizz Consultung. Radi se o talentovanim ekipama koje smo imali čast da upoznamo, a nadamo se da ćemo ih i detaljnije predstaviti na našem portalu u narednom periodu.

Gamescom 2023

Devcom 2023

Pored domaćih timova, priliku da upoznamo talentovane strane developere imali smo tokom Devcom 2023 događaja koji je prethodio Gamescom sajmu. U nekoliko dana, na prostoru Koelnmeese sajamskog prostora zbijeno je pregršt zanimljivih predavanja, kutak u kom je nemali broj autora imao priliku da predstavi svoje projekte, a tu su bile i brojne žurke za upoznavanje i razmenu mišljenja. Idealna prilika za pravi levelup i dublje uranjanje u sve aspekte izrade video igara.

Opening Night Live 2023

ONL 2023 je morao da se nađe na ovoj listi kao šou koji praktično otvara Gamescom, ali moramo da priznamo da ove godine iznenađenja nisu bila tako velika kao pre (osim informacije da Bil Klinton hoće da igra GTA6). Ipak, dobili smo nove detalje o Mortal Kombat 1, Diablo IV novoj sezoni, Alan Wake 2, Call of Duty: Modern Warfare III, kao i Assassin’s Creed Mirage.

Gamescom 2023

Nitro Deck

CRKD, novajlija u segmentu gejming hardvera, predstavio je Nitro Deck, kontroler/dodatak za Nintendo Switch koji se ponosi ergonomskim dizajnom, zamenjivim džojsticima i raznovrsnim dezenima. Tokom našeg kratkog testa imali smo priliku da osetimo vrhunsku izradu i udobnost koji potpuno menjaju osećaj igre na Switch konzoli. Dodatno nas je oduševila pristupačna cena, koja nije veća od dodatnih kontrolera za konzolu. Nitro Deck nudi primamljivu alternativu gejmerima na Switchu koji traže i stil i performanse.

Gamescom 2023

Still Wakes The Deep

Jeziva igra razvojnog tima Chinese Room poznatog po kultnom hitu Amnesia. Možda je nekom dovoljno to što se odigrava na naftnoj platformi daleko od obale, nekome drugom da je smeštena u sedamdesete godine, u periodu sa najstrašnijim psihološkim hororima, ali smo svakako sigurni da će lediti krv i jedva čekamo!

Da, bilo je mnogo drugih igara kojima smo se radovali i koje su opravdale naša očekivanja, ali ovo je ostvarenje koje nas je baš oduševilo.

Photo dump:

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!