Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Life Is Strange: Welcome to Blackwell Academy – Unikat među gejming knjigama

Life Is Strange: Welcome to Blackwell Academy najneobičnija je gejming knjiga koju smo do sad predstavljali. Naime, ona ima dve naslovne strane, koje istovremeno služe i kao poleđine. To dođe kao omaž svima nama koji smo koristili jednu svesku za dva predmeta u školi ili na fakultetu.

Manji deo knjige bavi se samom lokacijom gde su smeštene prve dve igre u serijalu, a pitanju je gradić Arcadia Bay. Ovo je prilika da se upoznamo sa važnim oblastima, njihovim istorijatom kao i ljudima koje srećemo u toku avanture. Tekst prate slike i ilustracije iz igre, ali dodatni šarm daje to što se kao na stranicama školskih udžbenika, hemijskom ispisani komentari Chloe, Max, Rachel ali i drugih likova. Ovi svojevrsni dijalozi ne samo da su zabavni, već je i na osnovu reči jasno kome one pripadaju. Uostalom, to je prvo što ćete videti kad knjigu okrenete na deo posvećen Blackwell akademiji.

Ilustracije su u potpunosti u skladu sa dizajnom igre

Ovaj deo mnogo detaljnije se bavi samom institucijom, nudeći čak i detaljan plan zgrade i svih lokacija koje smo videli u igri. Količina teksta i ilustracija lepo je izbalansirana, s tim što je vizuelni deo ipak dominantan na kraju. Ova knjiga u tom smislu spada u lakše štivo (za razliku od recimo “Totalne istorije video igara“), tako da nije potrebno mnogo vremena da je pročitate od korica do korica. Ipak, zbog samog dizajna i količine detalja, mislimo da kroz nju nećete tek tako protrčati.

Profili likova ne idu u previše detalja

Bez obzira na to što se od prvog dana prodaje po relativno niskoj ceni, Life Is Strange knjiga luksuzno je dizajnirana, i dolazi u izdanju sa višeslojnim tvrdim koricama. Kvalitet štampe je odličan, do te mere da će vam se činiti da su je Chloe i Max zaista uzele knjigu i difejsovale je svojim komentarima, stikerima pa čak i otiscima od šoljice kafe! To je posledica toga što su brojne stranice takođe višeslojne, odnosno teksturirane.

Ne, nismo mi škrabali po knjizi – Chloe je! (uglavnom)

Life Is Strange: Welcome to Arcadia Bay/Welcome to Blackwell Academy predstavlja savršen primer kako uraditi knjigu o video igri, a da se ona ne uklapa u uobičajeni šablon vodiča ili artbooka. Umesto toga, dobili smo proizvod čija je jedina namena da nas dublje uvuče u ovaj svet. Čak i ukoliko ste nedavno igrali ova ostvarenja, i dalje ćete moći da pronađete brojne detalje koji će vas oduševiti. Na kraju, ukoliko je Life Is Strange za vas nepoznanica, možda je bolje da ovu knjigu konzumirate nakon što završite igru, ili makar u njoj provedete značajno vreme. Tek tad moći ćete da shvatite koliko je napora učinjeno da ovo izdanje bude sve ono što fanovi mogu poželeti!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!