Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Srpska igra Scorn posle skoro decenije konačno spremna za izlazak!

Potencijalno najznačajnija igra ikad iz jednog srpskog studija pojaviće se 21. oktobra ove godine, a uz ovu najavu, dobili smo i potpuno novi gejmplej trejler. Gotovo istovremeno, dočekala nas je i najava hardverske zahtevnosti koja ne deluje naivno.

No, počnimo redom. Scorn dolazi iz srpskog studija Ebb Software, a njegovu okosnicu čine dizajner Ljubomir Peklar, programer Milan Cekić i artist Lazar Mesaroš. Zanimljivo je i što muzičku podlogu rade Adius Kutluk iz BiH, odnosno Wikluh Sky. Kad je reč o vizuelnom stilu, on je veoma specifičan i nastao je prevashodno na osnovu radova H.R. Gigera. Ovo zato nije igra za svačiji stomak, pogotovu što je u pitanju survival horror. Uspeh za tim je i to što je Microsoft očigledno platio da ovo bude vremenska ekskluziva, tako da će se Scorn pojaviti samo za PC i Xbox Series sisteme, ali nema sumnje da će PS5 verzija uslediti naknadno. Prethodno najavljene verzije za PS4 i Xbox One su otpisane.

Kad je reč o hardverskoj zahtevnosti, preporučeni minimum je Ryzen 3 3300X/Core i5-8400, 8 GB memorije i GTX 1060 sa 3GB memorije. Preporuka je ipak Ryzen 5 3600/Core i7-8700, 16 GB RAM i GTX 2070. Autori isto tako insistiraju na tome da igra mora biti instalirana na SSD. Scorn inače izaziva velike kontroverze i u našoj javnosti, delom zbog dosta lošeg početnog PR-a i razvoja koji se odlaže u nedogled. Ipak, nadajmo se da će ova priča imati srećan kraj.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!