Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Predstavljen novi Forza Motorsport, podržava gejmplej rej trejsing!

Koliko god to besmisleno zvučalo, Turn 10 uradio je ribut Forza Motorsport serijala, a ono na čemu rade već pet godina konačno je prikazano javnosti, piše DSOGaming! Što se tiče tehničkih karakteristika, čini se da je ovaj naslov za koplje bolji od rivalskog Gran Turisma 7.

Naime, ono na što se naučili kad su u pitanju trkačke igre nove generacije jeste da ili one nemaju podršku za rej trejsing ili je ta podrška ograničena na menije. Tipični predstavnici ove druge opcije jesu Gran Turismo 7 ali i Forza Horizon 5. Ipak, predstavljajući igru u Xbox i Bethesda 2022 šouu prošle noći, videli smo da Forza Motorsport nekako probija tu barijeru. Rej trejsing mogli smo da vidimo i na delu, i to u 60 frejmova u sekundi, pa samo ostaje da vidimo kakvi kompromisi su urađeni. Malo je onih koji veruju da Xbox Series X može da prikaže ovako nešto u punoj 4K rezoluciji i bez nekih vizuelnih kompromisa.

Ipak, sve što smo videli deluje neverovatno, uključujući i detalje pored staze – nešto sa čime se Gran Turismo tradicionalno muči. Iako je sav fokus prezentacije bio na grafici, razvojni tim spomenuo je i da fizički endžin unapređen za čak 48 puta, kao i da ćemo primetiti i najmanja oštećenja na vozilima posle kontakta. Opet, nekako nam je baš teško da poverujemo kako su proizvođači automobila dozvolili da se njihovi modeli rasturaju do krajnjih granica. Igra će se pojaviti tokom proleća 2023. godine, ali još ne znamo neki približniji datum.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!