Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nordeus postaje deo Take-Two Interactive

Nordeus do sad najveća akvizicija za Take-Two Interactive

Srpski Nordeus prodat je američkoj kompaniji Take-Two Interactive Software za 378 miliona dolara, prenose mediji.

Portal businesswire navodi da će kompanija Take-Two Interactive platiti 225 miliona dolara unapred i u deonicama u vrednosti od 90 miliona dolara, ali konačna cena bi mogla da dostigne 378 miliona dolara. Organizaciono, osnivački tim Nordeus-a nastavićže da vodi kompanija, a nakon ove transakcije primiće naknadu za akcije.

Nordeus, koji je osnovan 2010. godine, kompanija je koja se bavi razvojem igara za društvene mreže i mobilne telefone, sa sedištem u Beogradu i kancelarijama u Londonu, Dablinu, San Francisku i Skoplju.

Vode ga njegovi koosnivači Branko Milutinović, Milan Jovović, Ivan Stojisavljević i Tomislav Mihajlović.

„Oduševljeni smo što smo se pridružili porodici Take-Two. Od početka razgovora… otkrili smo da delimo zajedničke vrednosti, kulturu i viziju. Od samog početka 2010, do onoga što smo danas, Nordeus je građen da svetu pruži više šampiona kroz sjajno gejmersko iskustvo kao što je Top Eleven… Uzbuđeni smo da i naše proizvode i naš rad na lokalnom nivou podignemo na sledeći nivo sa njima, dok nastavljamo svoj cilj da upišemo Srbiju na globalnu gejmersku mapu“, kazao je izvršni direktor Branko Milutinović, povodom prodaje kompanije.

„Posle deset godina, zauzeli smo vodeću poziciju u fudbalskim igricama na telefonu, i osetili smo da smo spremni za sledeći korak. Izgleda da će sledeći korak biti, na svaki mogući način, bolji ukoliko ga budemo preduzeli sa partnerom kao što je Take-Two“, kazao je Milutinović.

Izvori: N1, Businesswire

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!