Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Battlefield 6 – sve što znamo o igri

Battlefield 6 će biti najavljen za nekoliko meseci, a evo sve što je do sad rečeno o igri

Tokom nedavne konferencije za investitore, izvršni direktor kompanije Electronic Arts je najavio da se uveliko radi na Battlefield 6.

Mada Endrju Vilson (Andrew Wilson) nije rekao da će naslov nositi broj 6 u imenu, on jeste zvanično potvrdio da će naredni Battlefield biti objavljen krajem ove godine. Ova vest nas je ujedno iznenadila i nije, jer je Battlefield V objavljen 2018. godine, ali smo znali da je pitanje vremena kada će novi deo serijala biti zvanično potvrđen.

Ono što jeste uspelo blago da nas iznenadi su novine koje se spremaju za Battlefield 6 (za sad ne odustajemo od ovog imena). Po rečima predstavnika Electronic Arts-a, novi naslov će podržavati najveći broj igrača do sad. Do sadašnji limit je bio 64 igrača u jednom meču, ali su verovatno najnoviji Call of Duty naslovi uticali na EA da poveća limite.

Kako autori navode, novi hardver next-gen konzola omogućiće masivne okršaje na najvećim mapama do sad, koji će podići celokupan doživljaj igranja.

Tome u prilog ide unapređeni grafički endžin koji će dati mogućnost da se razruši još više građevina na mapi (takozvani „Levelution”). To znači da neće biti potrebe za skriptovanim rušenjima, kao što je to bio u prethodnim igrama, već će endžin sam po sebi biti u stanju da pruži igračima nesvakidašnje okršaje. Svaki projektil i svaka raketa će ostaviti vidljiv trag na objektima koji će voditi do rušenja.

Blejk Jorgensen (Blake Jorgensen), finansijski direktor kompanije, naveo je i ohrabrujuć podatak da je izrada BF6 u naprednijem stadijumu u odnosu na prethodnike, što znači da će osnovna komponenta igre biti završena brže nego ikad u serijalu, što će razvojnom timu omogućiti više vremena za poliranje.

Battlefield 6 će biti objavljen krajem godine za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!