Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NHL 22

Znate ono kako hokejaški timovi kada gube sa jednim golom razlike odluče da zamene golmana za drugog igrača u nadi da će izjednačiti rezultat? Kao da je tako razmišljao i EA Sports kada je u NHL 22 odlučio da ubaci nekoliko velikih novina kako bi hokejaški serijal vratio na pravi put. Na njihovu žalost, te novine nisu donele revoluciju kakvu su autori očekivali.

Najveći adut ove godine trebale su da budu specijalne sposobnosti najboljih hokejaša, nalik na X-Factor specijale iz Madden NFL. U suštini, te sposobnosti koje izdižu najbolje na ledu bi trebale da budu presudni faktor i glavna prednost jedog tima, ali u NHL 22 njihov efekat ne samo da nije značajan, već je često i neosetan. Na papiru, ovaj element bi trebao da donese novi taktički faktor u franchise modu, jer bi tako igrači mogli da prilagode tim svom načinu igre. Međutim, kako efekat tih osobina nije veliki gubi se i poenta juranjave za najvećim zvezdama (mada najbolji igrači nisu bogovi, što valjda takođe nije loše).

NHL 22 screenshots

Na osnovu najava razvojnog tima pomislilo se da su autori uložili ogroman trud u ovaj segment, pa smo razočarani u krajnji rezultat, naročito jer deluje kao da je EA Vankuver radio samo na tome zanemarivši ostale modove u igri. Be A Pro je ostao gotovo identičan u odnosu na NHL 21, karijera je dobila minimalne izmene, kao i arkadni Threes mod, a jedino gde su izmene urodile plodom i imaju neki malo primetniji uticaj je World of CHEL EASHL.

Nasuprot novinama koje su delovale da će učiniti hokejašku simulaciju arkadnijom nego ranije, ona je u stvari sporija i samim tim realističnija. Kontakti su verniji, baš kao i kontrola paka, pa smo ovde verovatno i najzadovoljniji. Bez obzira na odluke razvojnog tima, moramo da naglasimo da se i dalje radi o jednoj od najboljih sportskih simulacija (da ne kažemo da u kategoriji hokeja nema konkurenciju, jer zaista i nema).

Druga pompezno najavljivana inovacija je prelazak na novi grafički endžin, koji nas je takođe razočarao. Grafički igra izgleda bolje nego ikada ranije, tu nema nikakve sumnje, ali razlike u odnosu na prošlu generaciju će promaći većini igrača koji ne budu spremni da se dobrano približe ekranu ili porede sa vizelnim karakteristikama verzije za prošle generacije. PlayStation 5 je dobio podršku za heptic feedback, kao i efekte koji se mogu čuti sa zvučnika u kontroleru, ali znamo da ste svesni da se radi o malim, prvenstveno kozmetičkim novinama koje će biti nebitne igračima koji očekuju ozbiljnu simulaciju.

Kada vam napišemo kratak opis neke igre obično imate utisak da smo bili lenji, ali u slučaju NHL 22 to je zato što zaista nema šta novo da se kaže. A i recikliraćemo onaj komentar koji stalno ponavljamo: ovaj naslov vredi odigrati ako niste nikad imali dodira sa digitalnim hokejom ili ste napravili malo dužu pauzu od poslednje igre. A i nije kao da imate neki drugi izbor ukoliko ste željni klizaljki, palice i paka.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

NHL 22

Znate ono kako hokejaški timovi kada gube sa jednim golom razlike odluče da zamene golmana za drugog igrača u nadi da će izjednačiti rezultat? Kao da je tako razmišljao i EA Sports kada je u NHL 22 odlučio da ubaci nekoliko velikih novina kako bi hok
7.5
Zanimljivo
Izvođenje
7.3
10
Grafika
8.8
10
Zvuk
8.6
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!