Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

SnowRunner

Simulacije vožnje kamiona su od prve igre uvek bile rezervisane za određen tip igrača jer nikada nisu obećavale previše uzbuđenja. Kao odgovor na to se pojavio Spintires/MudRunner koji vožnju od tačke A do tačke B predstavlja kao konstantnu borbu protiv opakog neprijatelja – prirode. SnowRunner je nastavak koji obećava nove izazove u vidu snežnih i zamrznutih predela.

Naslov će polako uvoditi igrače u osnovnu mehaniku igre kroz svoju singlplejer kampanju, koja za nas predstavlja najprijatnije iznenađenje. Ovde igrači kreću svoju karijeru polako, od malenih pickup kamioneta, pa sve do zverina koje moraju da prevezu nekoliko desetina tona tereta kroz predele u koje ljudska noga nije kročila, a asfaltiran put predstavlja futuristički pojam. Kampanja ovom naslovu daje neki smisao koji njegov prethodnik nije imao i samo zbog toga nam SnowRunner već deluje daleko bolje. Naravno, nemojte da očekujete neku duboku priču ili kompleksne zadatke.

SnowRunner screenshot

Vožnja će testirati igrače i njihovu sposobnost da donose prave odluke, jer će oni uvek imati slobodu kojim putem da se upute do svoje destinacije. Ovo je simulacija vožnje u kojoj nije bitna brzina i refleksi, već snalažljivost, kada će se kratke deonice na ravnom putu slaviti kao pobeda reprezentacije na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Autori su u SnowRunners ubacili mogućnost apgrejdovanja i podešavanja vozila, a tu su ekonomski elementi poput kupovine boljih vozila i slično. Kamione i delove je moguće pronaći i na mapi, što je nama bilo donekle interesantnije.

SnowRunner screenshot

Obzirom na tematiku, razvojni tim je znao da mora da uloži dosta truda u grafički endžin igre i to je osetno na, pa, svakom kamičku mape. Vozila ostavljaju vidne tragove na putu koji veoma utiču na ponašanje ukoliko igrači odluče da se vrate tuda, a nijedan tip terena nije identičan što daje veću varijaciju tokom vožnje. Zamerke nisu značajne, ali ih ima podosta. Kamera često zna da poludi, igra ima gomilu sitnijih bagova, a ono što nam je najviše zasmetalo je to što nisu sva vozila podjednako dobro prenesena u igru, pa je često lakše voziti velike kamione nego pickup-ove.

Mapa u igri je ogromna, ali je nažalost i prilično prazna, pa obzirom na tematiku na igraču je zadatak da zabavi samog sebe. Možda je to razlog zašto je Saber Interactive odlučio da u naslov ubaci opciju kooperativne igre koju toplo preporučujemo.

SnowRunner često pokazuje da potiče iz malenog razvojnog tima koji nema snagu velikih studija, ali baš zbog toga još lakše uspeva da iznenadi svojim kvalitetom. Mada na prvi (pa i drugi i treći) pogled deluje kao da ovaj naslov ne nudi uzbuđenja, ovo je ostvarenje koje će prikovati igrače i naterati da zanemare sve druge igre, bar na momenat.

Igru nam je poslao Focus Home Interactive, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

SnowRunner

Simulacije vožnje kamiona su od prve igre uvek bile rezervisane za određen tip igrača jer nikada nisu obećavale previše uzbuđenja. Kao odgovor na to se pojavio Spintires/MudRunner koji vožnju od tačke A do tačke B predstavlja kao konstantnu borbu pro
8.1
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Vizuelne karakteristike
7.8
10
Zvuk
8.8
10
8.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!