Microsoft želi da preuzme EA, Valve i Bluehole!

PC Slider Sony Vesti Xbox

Microsoft je navodno zainteresovan da kupi nekoliko velikih gaming kompanija kako bi unapredio listu Xbox One ekskluziva, a na spisku se nalaze Electronic Arts, Valve kao i autor PlayerUnknown’s Battlegrounds, razvojni studio Bluehole.

Nije prevelika tajna da Microsoft već duže vreme želi da unapredi spisak ekskluzivnih igara koje bi mogle da poboljšaju prodaju Xbox One igračkih sistema. Po najnovijim glasinama, Microsoft izgleda želi da povuče i neke radikalne poteze kako bi to rešio.

Mada u prvi mah deluje nestvarno, Microsoft svakako ima dovoljno finansijskih sredstava za velika ulaganja, ali i sve veći problem sa Xbox igračkim sistemom (gigant iz Redmonda ne želi da otkrije podatke o prodaji konzole, pa se pretpostavlja da ona nije sjajna).

PUBG je van PC platforme jedino objavljen na Xbox One, a biće zanimljivo ukoliko se tako nešto u budućnosti desi sa nekom narednom Electronic Arts igrom.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password