Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Overwatch League tokom prve nedelje gledalo više od 10 miliona gledalaca

Popularna Blizzard-ova multiplejer pucačina ovih dana je napravila ogroman eSport korak napred sa startom Overwatch Lige.

Prvo je Blizzard pokušao da nas zadivi podatkom da je tokom premijernog dana Overwatch Ligu gledalo više od 400.000 gledalaca, ali je ovaj izdavač dobio našu punu pažnju kada je naveo da je tokom prve nedelje liga imala više od 10 miliona gledalaca.

Zašto je ova cifra zanimljiva? Pa zbog toga što je to tek nešto manje od jedne trećine ukupnog broja Overwatch igrača kojih po proceni trenutno ima oko 35 miliona. Da sve bude zanimljivije, broj gledalaca se zapravo ne odnosi na broj ljudi, već na ukupan broj uređaja koji su bili uključeni na stream. To znači da je broj gledalaca Blizzard-ovog turnira znatno veći.

Overwatch League je takmičenje koje pomalo podseća na severnoameričke NFL, NBA ili NHL lige. Ukupno 12 timova je podeljeno u dve divizije koji će tokom sezone u trajanju od pet meseci pokušati da ostvare što bolji rezultat i plasiraju se u play-off. Na kraju, pobednik će uzeti više milionsku nagradu. Liga se ekskluzivno prenosi na Twitch i MLG platformi, a više detalja možete da pročitate ovde.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!