Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Battlefront 2 ostao bez mikrotransakcija!

Electronic Arts je odlučio da privremeno suspenduje mikrotransakcije iz igre Star Wars: Battlefront 2.

Nakon silnog udara igračke javnosti i kritike na Star Wars: Battlefront 2 zbog agresivnih mikrotransakcija, Electronic Arts je odlučio da privremeno suspenduje mogućnost kupovine ozloglašenih ,,kristala”.

Ovako nešto su prvo primetili igrači, a potom je i sam EA objavio zvanično saopštenje u kojem se navodi da je ,,crystalis” moneta privremeno izbačena iz igre. Kako je objašnjeno, ovo nije trajna odluka jer će mikrotransakcije biti vraćene u igru u nekom momentu u budućnosti, nakon što razvojni tim nađe bolji način za njihovu upotrebu. Dakle, lako je zaključiti da mikrotransakcije neće biti izbačene iz igre, već će samo biti obrađene tako da ne deluju više agresivno… Ili to barem EA tvrdi.

Stvari su se uzburkale pre par dana nakon što su igrači otkrili da loot box pored kozmetičkih stvari sadrži i heroje. Mada razvojni tim tvrdi da se u ,,kutijama” nalaze samo stvari koje mogu da se prikupe normalnim igračima, pojedini igrači, navode da je za otvaranje kutija potrebno dosta grajnda. Čak i tada, kada se skupi dovoljno resursa ne postoji nikakva garancija da će moći da se otključa neki heroj. DICE je u prvi mah snizio cenu heroja kao što su Darth Vader i Luke Skywalker za 75%, ali su oni i dalje ostali preksupi, što je još jedan od načina da se izvuku pare od igrača.

Mikrotransakcije i loot box-evi nikada nisu gledani blagonaklono, ali su male šanse da će razvojni timovi i izdavači prestati da ih guraju u svoje igre, čak i nakon ovog incidenta.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!