Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Persona 5 Royal (2022) – 60fps i ništa drugo

Stavite li ključne reči “najbolji” i “JRPG”, uz vremensko ograničenje od poslednje dekade i sigurni smo da će se Persona 5 pojaviti u samom vrhu. U popularnost i kvalitet ovog naslova sigurni su i sami autori, pa nam je nakon “Royal” reizdanja za PS4, ovih dana stigla i verzija za PC i sve aktuelne konzole. Pitanje koje se samo nameće je, da li je ovo još jedan sledbenik Bethesda “Skyrim filozofije” ili je ovo reizdanje vredno ponovne kupovine za sve one koji je već imaju u kolekciji?

Za početak, ukoliko već niste, pročitajte našu Persona 5 Royal recenziju na ovom linku, jer ćemo se u ovom tekstu baviti samo ključnim novinama i karakteristikama koje krasi najnovija verzija igre. Ono najbitnije je naravno to što novo izdanje dolazi sa celokupnim sadržajem osnovne igre, uz sve naknadno objavljene DLC-ove. Dakle, sve je identično kao i na PlayStation 4 konzoli, što bi povelo pojedine igrače ka razočaranju, ali mi ipak moramo da podsetimo da u ovoj formi igra nudi više od 100 sati sadržaja (po sajtu howlongtobeat, mnogim igračima će igra trajati bar još jedan ceo dan duže).

Persona 5 Royal 2022 review

Na tehničkom polju Persona 5 Royal donosi par lepih vesti (uz umerena očekivanja). Ovde ne mislimo na 4K rezoluciju, jer je verzija za PlayStation 4 Pro takođe nudila isto, već bolji frejmrejt i brža učitavanja – donekle. Mada su autori tvrdili da će “loading” ekrani trajati mnogo kraće, razlika, iako postoji, je u praksi teško primetna.

Sa druge strane, naslov po prvi put radi u 60fps što već jeste ogromna razlika u odnosu na prethodne verzije, iako je ostvarenje gostovalo na PS4 Pro konzoli koja je, po mnogima, bila u stanju da zavrti igru u jačem frejmrejtu. Unapređenje je svakako dobrodošlo jer akcija sad deluje još dinamičnije nego ranije, mada je zanimljivo primetiti da ne donosi nikakav boljitak izvođenju jer se radio o poteznog RPG ostvarenju.

Persona 5 Royal 2022 review

Igrači koji su se nadali da će moći da nastave svoju avanturu koju su započeli na PlayStation 4 konzoli na najnovijem Sony čudu biće razočarani, jer se Atlus nije potrudio da ponudi apgrejd i crossover. To takođe znači da će vlasnici PS4 izdanja morati da kupe igru opet, a neće im biti ponuđen čak ni popust. Bethesda bi bila ponosna.

Obzirom na već pomenutu dužinu ove igre, jasno je da većina igrača koji su već imali prilike da odigraju i završe ovo ostvarenje nemaju pravi razlog da se opet vrate u Persona 5 svet. Ma koliko da je ovo ostvarenje i dalje naša najtoplija preporuka kao pravi biser JRPG žanra, ona će morati da bude rezervisana samo za najtvrdokornije obožavaoce i gejmere koji se nikad nisu susreli sa igrom.

Igru nam je poslao Atlus, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Persona 5 Royal (2022) – 60fps i ništa drugo

Ma koliko da je ovo ostvarenje i dalje naša najtoplija preporuka, kao pravi biser JRPG žanra, u nedostatku bilo kakvih većih novina, preporuka će morati da bude rezervisana samo za one koji se nikad nisu susreli sa igrom.
9
Ne propuštati!
Izvođenje
9
10
Grafika
8
10
Zvuk
9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!