Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Persona 5 Royal

Kada ti neka igra prođe dobro ti onda napravi remaster, rimejk ili specijalno izdanje. Ovo je dobro poznato pravilo kog se drži svi razvojni timovi i izdavači, a često je nešto čega se grozimo. Ipak, nekada nam stigne i biser kao što je Persona 5 Royal.

Ovo je specijalno izdanje naslova iz 2017. koji mnogi smatraju jednim od najboljih JRPG-ova svih vremena, a koji je svojevremeno pokupio najviše ocene kritike i igrača. Tri godine nije preterano dug period reklo bi se kada se radi o reizdanju jedne igre, što nam nije ulilo previše poverenja, ali onda se zaigraliP5 Royal i uverili se da je ovaj naslov spreman da pokaže kako se rade stvari.

Persona 5 Royal screenshots

Ne samo da je u pitanju izdanje koje donosi brojna grafička i tehnička unapređenja, već i neke potpuno nove delove igre i izmene osnovne mehanike. Baš zbog toga ova igra može da bude privlačna čak i onim igračima koji su mislili da znaju sve o Persona 5.

P5 Royal donosi neke naizgled blage razlike, a koje u suštini menjaju dovoljno stvari da budu zanimljive za ponovni prelazak. Priča zbog toga deluje na nešto poput B scenarija u Resident Evil 2, ali ne toliko kao kada ih prave filmovi rađeni po igrama. Najveću novinu unosi sa dva nova lika Maruki i Kasumi. Oba junaka na zanimljiv način dopunjuju priču (jedna od te dve osobe dobija čak i značajniju ulogu kasnije), ali je najinteresantnije to kako proširuju izvođenje sa bonusima koje nose sa sobom. U igru je takođe ubačeno i nekoliko novih delova za istraživanje, kao i boss okršaji. Sve to deluje kao da je u stanju da promeni suviše ono što je osnovnu verziju činilo genijalnima, ali razloga za brigu nema previše.

Persona 5 Royal screenshots

Naslov donosi i gomilu sitnijih izmena poput novih međuscena, nekoliko novih muzičkih numera, kao i razne druge promene u izvođenju. Ukratko, Persona 5 Royal nudi mnogo toga za svoju cenu. Samo za kompletiranje igre će vam trebati više od 120 sati (od toga više od 20 sati novog materijala), a čak i nakon toga nudi dosta zanimljivog sadržaja.

Persona 5 Royal ne predstavlja obično reizdanje igre, već unapređenje gotovo na svakom koraku. Preporuka za nabavku zato ide bez obzira da li se ovo ostvarenje igrali ranije ili tek sad po prvi put čujete za ovaj biser.

Igru nam je poslala Sega, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Persona 5 Royal

Kada ti neka igra prođe dobro ti onda napravi remaster, rimejk ili specijalno izdanje. Ovo je dobro poznato pravilo kog se drži svi razvojni timovi i izdavači, a često je nešto čega se grozimo. Ipak, nekada nam stigne i biser kao što je Persona 5 Roy
9.3
Ne propuštati!
Izvođenje
9.2
10
Grafika
9.4
10
Zvuk
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!