Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Transformers Battlegrounds

Imamo osećaj da bi Transformers Battlegrounds najverovetnije olako zapostavili da nije ovoliko drugačiji od prethodnih igara. Poznati transformeri ne samo da su se pojavljivali u desetini crtanih serijala, stripova, pa i filmova, već su dobili i sijaset igara od kojih je tek poneka bila vredna pažnje (Fall of Cyberton i War For Cybertron recimo). To je naravno bio glavni razlog zbog kog nismo sa ushićenjem dočekali najnoviju igru u nizu. Ipak, Battlegrounds je uspeo da privuče našu pažnju jer se našao u žanru poteznih strategija – na poslednjem mestu na kojem bi ga mi očekivali.

Ovo je ostvarenje koje bi u principu trebalo najbolje da „legne” ljubiteljima XCOM serijala ili makar svima onima koji su proveli dosta sati uz Mario + Rabbids Kingdom Battle. Da, uzećemo baš ovaj naslov za primer jer smo Transformers Battleground igrali na Nintendo Switch sistemu pa nam se poređenje samo nametnulo.

Transformers Battleground screenshots

Naslov je zasnovan na aktuelnom crtanom serijalu Cyberverse, od kog je i preuzeo ne samo grafički prikaz već i duh. To u principu znači da i ne treba očekivati previše duboku priču (znate već, Optimus Prime i Autobot-i opet jure Megatrona i Decepticon-e), već onu koja je namenjena najmlađim igračima.

Dakle, u ovom naslovu igrači vode tim od šest robota iz okršaja u okršaj na svakom novom nivou. Misije se tu i tamo razlikuju, ali je cilj obično eleminacija protivnika. Za to likovi imaju ograničen broj akcionih poena po rundi, pa pre svakog poteza treba promisliti o tome koja naređenja su najvažnija. Svaki Autobot ima svoje specijalne moći što pojačava stategijski segment borbe, a tu je i „ultra” napad, Energon, koji se dobija ukoliko nakon runde ne iskoristite sve akcione poene. Ovo stvara veći rizik-veće nagrade momenat, jer potez koji možete da iskoristite možda bude ključan u meču, ali ta žrtva na kraju možda ne bude vredna truda.

Ukoliko ste kojim slučajem igrali XCOM, bilo stari ili novi, onda nemojte da očekujete isti nivo detalja, jer je sistem u Battlegrounds pojednostavljen. Izbačeni su faktori razdaljine i verovatnoće, pa da bi likovi pogodili neprijatelje potrebno je samo da se meta nalazi u vidokrugu. Mada smo u početku pozdravili ovu odluku zasićeni promašajima sa metar razdaljine u XCOM serijalu, zbog toga smo prozujali kroz igru pomučivši se tek u poslednjih par poslednjih misija.

Transformers Battleground screenshots

Singlplejer kampanja traje svega šest do sedam sati, a jedna od najvećih propuštenih prilika je to što igrači mogu da koriste samo tim Autobot-a. Desepticon-e igrači mogu da biraju samo u multiplejeru, što je blaga uteha, obzirom da bi dve kampanje poput onih u C&C ili Starcraft igrama možda bile pun pogodak.

Kao što smo pomenuli, Transformer Battlegrounds je zasnovan na crtanom serijalu i autori su odabrali takav stil za grafičku prezentaciju, pa se ovog puta izbegao hiper-realizam nekih prethodnih igara. Iz daljine naslov deluje prijatno na oko, obzirom da nas je podsetio i na prvi crtani serijal, ali zum otkriva mutne teksture i druge manjkavosti. Ono što je ipak najviše zasmetalo je nestabilan frejmrejt na Nintendo sistemu, iako deluje da bi čak i Switch trebalo odlično da se snalazi sa igrom. Zvučna podloga zato značajno odskače jer je angažovana glumačka ekipa iz crtanog serijala.

Kada se podvuče crta, moramo da kažemo da je Battlegrounds solidan naslov koji će uspeti da razočara samo tvrdokorne ljubitelje žanra strategija (ili Transformers univerzuma). Umesto da predstavi revoluciju u žanru, ovaj naslov je pokušao da privuče mlađe igrače strategijama i mislimo da je u tome i uspeo.

Igru nam je poslao Outright Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Transformers Battlegrounds

Kada se podvuče crta, moramo da kažemo da je Battlegrounds solidan naslov koji će uspeti da razočara samo tvrdokorne ljubitelje žanra strategija (ili Transformers univerzuma).
7.5
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Grafika
8.0
10
Zvuk
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!