XCOM: Chimera Squad zvanično predstavljen

PC Slider Vesti

XCOM: Chimera Squad tek najavljen, a stiže za deset dana!

Firaxis Games i 2K danas su zvanično predstavili najnoviju igru u potezno-taktičkom XCOM serijalu koja nosi naziv XCOM: Chimera Squad.

Naslov predstavlja standalone izdanje (ne zahteva prethodne verzije), a nastavlja priču iz XCOM 2 (objavljen 2016. godine). U prethodniku, igrači su se borili kao pobunjeničke snage koji su želeli da svrgnu vanzemaljske opresore. U Chimera Squad priča se pomera pet godina u budućnost, a sada će ljudski rod morati da se bori rame uz rame sa vanzemaljcima. Na ovaj način autori će igračima pružiti priliku da formiraju svoj unikatan tim vojnika koji poseduju posebne specijalne moći.

Naslov će zadržati potezno-taktičko izvođenje, ali će se potruditi da osveži gejmplej. Firaxis Games najavljuje novine u borbama, poput sinhronizovanog napada, ali i novog poteznog sistema koji pomalo podseća na JRPG ostvarenja.

Najzanimljivije deluje podatak da se igra prodaje po tri puta nižoj ceni od regularnog izdanja (u pretprodaji čak i manje, za 10 evra tokom promotivnog perioda), što nam govori da najnoviji nastavak sigurno neće imati toliko sadržaja kao prethodnici. Dok ne dobijemo treću igru, sigurni smo da će ovo uspeti da nam popuni vreme bolje nego neki drugi pokušaji u žanru.

XCOM: Chimera Squad izlazi 24. aprila ove godine u verziji samo za PC (Steam stranica).

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password