Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Epic Games Store sada ima više od 100 miliona korisnika

Veliki uspeh za Epic Games Store koji je tokom prošle godine najčešće bio na udaru igrača!

Kompanija Epic je otkrila da Epic Games Store platformu trenutno koristi više od 100 miliona igrača, a jedan od razloga za to su besplatne igre.

Od samog početka EGS je trpeo nesnosnu (i donekle opravdanu) kritiku igrača, ali se sada može priznati da ova platforma predstavlja veliki uspeh za Epic. Po navodima kompanije zarada koju su ostvarili naslovi koje ne izdaje Epic su nadmašili cifru od 251 milion američkih dolara, što je iznos koji je za 60% veći od prvobitno očekivanog.

Veliki deo tog uspeha su igre koje su svoj život ekskluzivno započele baš na Epic Games Store platformi, poput recimo Metro Exodus ili nekog od Ubisoft ostvarenja. Ovo je takođe stavka protiv koje je najviše igrača protestvovalo tokom prošle godine.

Epic je svoj imidž popravio deleći igre besplatno, njih ukupno 73 tokom 2019., a na listi su bili i indi ostvarenja, ali i neki od najpopularnijih AAA ostvarenja. Tim Svini (Tim Sweeney), izvršni direktor kompanije, zato je obećao da će igrači i tokom ove godine imati priliku da ugrabe besplatne igre.

Tokom nedavne novogodišnje rasprodaje primetili smo da su igre ponuđene putem ove platforme bile znatno povoljnije nego na Steam ili Uplay servisima, što je sigurno bio još jedan razlog da igrači pređu na EGS. Zanimljivo je i to što Ubisoft igre koje kupite na Epic-ovoj platformi (jer su tu jeftinije) možete da vežete za vaš Uplay nalog, te da ih posle igrate bez da ikad upalite EGS opet (a i zašto biste imali uključena dva programa za jednu igru) – deluje nam kao solidna alternativa ako ste „alergični” na Svinija i Tencent.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!