Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Steam će da čeka: Metro Exodus najnovija Epic Store ekskluziva!

Steam korisnici će čekati godinu dana na Metro Exodus!

Epic Games i Deep Silver su danas objavili da su postigli dogovor te da će Metro Exodus biti izdat ekskluzivno na Epic Games store platformi.

Kako je objašnjeno, radi se o vremenskoj ekskluzivi, što znači da će Steam verzija biti objavljena kasnije. Problem je to što to ,,kasnije” znači 14. februar 2020. godine!

Na ovaj način je stvorena neobična situacija, jer će svi igrači koji su već kupili Steam verziju Metro Exodus dobiti igru na dan njene premijere (15. februar 2019.). Sa druge strane, gejmeri koji su planirali da kupe naslov narednih dana moraće da to urade samo putem Epic-ove prodavnice ili da čekaju godinu dana kada će Exodus zvanično stići na Steam.

Steam izdanje će biti apdejtovano redovno kao i Epic verzija, a kupci specijalnih edicija će dobiti sve uključene DLC dodatke, dok će imati opciju da ih pazare naknadno u slučaju da su platili samo za Standard Edition.

Predstavnici kompanije Valve javno su negodovali odlukom autora igre da objave ovo ostvarenje ekskluzivno na drugoj platformi, smatrajući da ova odluka ,,nije fer prema korisnicima Steam platforme”. U saopštenju je navedeno i da odluka razvojnog tima 4A Games i izdavača Deep Silver predstavlja veliko iznenađenje.

Ma koliko da ova vest predstavlja iznenađenje, ovo je tek najnoviji u nizu naslova koji će biti objavljeni ekskluzivno u prodavnici kompanije Epic. Više o tome možete da pročitate ovde ili ovde.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!