Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Steam gubi nove igre: I The Division 2 ide samo na Epic i Uplay

Epic Games ima sve više ekskluziva, ubuduće i Ubisoft igre zaobilaze Steam

Ubisoft je danas potvrdio da PC verzija The Division 2 neće biti objavljena za Steam, već samo za Uplay i Epic Games store.

Potpredsednik sektora za partnerstva u Ubisoft-u, Kris Erli (Chris Early), naveo je da je poznati francuski izdavač video igara nedavno potpisao sporazum sa Epic Games jer se ova kompanija uspešno postavila kao lider u industriji, a to nastavlja sad da radi i na polju digitalne distribucije igara.

To u prevodu valjda znači da je Epic obećao više para od Valve-a. Ipak, koji god da je razlog ove odluke, možemo da očekujemo da će osim The Division 2 i sve druge nove Ubisoft igre zaobići Steam. Umesto toga, igrači će moći da ih kupe ili u Epic ili u Uplay prodavnici.

Ono što ostaje nejasno je to da li će starije igre francuske kompanije takođe biti povučene iz prodaje na Steam prodavnici, kao što je to na primer bio slučaj sa poslednjom sezonom The Walking Dead koja sad može da se kupi samo kod Epic-a. Takođe, postoji i mogućnost da se radi samo o vremenskoj ekskluzivi, te da će Ubisoft naslovi naknadno stići i na Steam. Obzirom da bi u tom slučaju igre i dalje morale da se pokreću i uz Uplay klijent, postavlja se pitanje koliko je to dobra solucija.

Šta vi mislite, koliko je ovo jak udarac za Valve? Napišite nam u komentarima!

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!