Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

It Takes Two

Couch-coop naslovi su nekada bili jedno od najboljih gejmerskih iskustava. Par najboljih prijatelja ili članovi porodice su provodili slobodno vreme sedeći ispred jednog televizora i pomagali jedni drugima (ili pak sabotirali) uz glasne povike, smeh, a neretko i uz svađu. Ovakav vid zabave u mnogome je promenjen od pojave onlajn multiplejera, a co-op naslova koji mogu da se odigraju ispred jednog ekrana bilo je sve manje i manje. Verovatno je to i glavni razlog zašto nas svaki novi coop naslov „zagreje” pred izlazak, što je baš bio slučaj i sa It Takes Two. Zanimljivo nekoliko coop igara koje je Electronic Arts objavio u poslednje vreme su bili sasvim solidno (Unraveled 2 i A Way Out recimo) pa smo se ponadali da je EA i ovog puta pronašao neki biser za nas. Nalik na A Way Out, i It Takes Two koristi split-screen gotovo tokom cele igre, pa čak i kada se igra u onlajn režimu, ali to nije jedina sličnost između ova dva naslov.

It Takes Two screenshots

Najnoviji naslov donosi avanturu bračnog para May i Cody, koji imaću ćerku Rose. Njihov brak je već duže vreme na krhkom osloncu i u njihovom svakodnevnom životu sve češće se pominje reč „razvod”. Kako bi pomogla svojim roditeljima da obnove svoju ljubav, Rose nalazi knjigu kojom svoje roditelje pretvara u igračke, koji će u toj formi ostati sve dok ne izglade stvari.

Priča podseća na neki noviji Disney/Pixar animirani film, ali razlika je ipak očigledna jer je It Takes Two posustao na pola puta do nivoa na koji smo navikli od filmskih ostvarenja. Scenario ima dosta manjkavosti, a najočigledniji su neuverljivi dijalozi. Sa druge strane, od grafičke prezentacije nismo očekivali da bude i blizu kvaliteta Pixar animacije, ali nismo se nadali ni da će biti na nivou naslova od pre pet i više godina.

It Takes Two screenshots

Preko ovoga može i da se pregura jer je oko 10 sati dugačka story kampanja raznovrsna i donosi devet poglavlja koji se potpuno razlikuju. U odnosu na druga slična ostvarenja gde obično dobijemo malene razlike na svakom narednom nivou, možda neki dodatni abiliti ili slično, u It Takes Out svaka naredna misija ima potpuno drugačiju mehaniku gde samo način kretanje ostaje isti. Pa tako, jedan nivo je tipična skrolujuća platforma, naredna je akcioni RPG, dok posle slede i drugi žanrovi. Autori ne samo da su se potrudili da razbiju monotoniju već su ubacivali svoje najbolje ideje. Takođe, likovi poseduju i različite veštine, pa se od igrača očekuje da potpuno sarađuju kako bi rešili neke od brojnih zagonetki koje igra donosi. Ovakva podela garantuje zabavnost, jer čak i ukoliko igrači naiđu na neke delove koji im se nedopadaju, It Takes Two ubrzo prelazi na sledeće poglavlje.

It Takes Two screenshots

Dizajn okruženja dodatno naglašava raznolikost, jer glavni likovi (predstavljeni kao minijaturne lutkice) na svom putu prolaze kroz nivoe nadrealno sastavljene od ćoškova njihovog doma, poput bašte ili soba. Ovde su autori opet dali sve od sebe da se kreacije što bolje uklope u temu i moramo da priznamo da smo ostali oduševljeni. Radost je takođe izazvala odluka da igra koristi “friend pass” sistem što znači da igrač koji poseduje igru može da igra zajedno sa drugom osobom iako ona još nije nabavila ovaj biser.

A to bi definitivno bila greška jer je It Takes Two naslov koji je uspeo da nas zagreje i iznenadi svojim originalnim idejama zbog kojih smo bili radi da zažmurimo na sve propuste.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

It Takes Two

Couch-coop naslovi su nekada bili jedno od najboljih gejmerskih iskustava. Par najboljih prijatelja ili članovi porodice su provodili slobodno vreme sedeći ispred jednog televizora i pomagali jedni drugima (ili pak sabotirali) uz glasne povike, smeh,
8.7
Ne propuštati!
Izvođenje
8.6
10
Grafika
8.8
10
Zvuk
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!