Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Epic će odustati od ekskluziva ako Steam ponudi bolju zaradu autorima igara

Epic tvrdi da bi čak i preneo svoje igre na Steam!

Izvršni direktor Epic Games-a je naveo da će ova kompanija odustati od ekskluziva ukoliko Valve odluči da ponudi isti udeo zarade autorima igara.

Direktor kompanije Epic Games, Tim Svini (Tim Sweeney) nedavno je na svom Twitter profilu naveo da je Valve-ov udeo od 30% u zaradi od prodaje igara najveći problem za razvojne timove, izdavače kao i sve koji pokušavaju da nešto zarade od video igara.

,,Ako bi Steam dozvolio udeo od 88% u zaradi developerima i izdavačima, bez strogih obaveza, Epic Games bi istog trena odustao od prakse vremenskih eksluziva, a istovremeno bi razmotrio da prebaci neke svoje igre na Steam”, naveo je Svini dodajući da bi u tom slučaju samo ispoštovali obaveze prema ranije ugovorenim vremenskim ekskluzivama.

Podsetimo, The Walking Dead Final Season, Metro Exodus, The Division 2 i Borderlands 3 su samo neki od naslova koji će biti objavljeni na Steam platformi tek nakon premijere na Epic Games Store i to u periodu od 6 do 12 meseci.

Valve-ova odluka da odobri veću zaradu autorima igara bi bio ,,veličanstven događaj” za istoriju PC video igara i onaj koji bi ostavio traga i na drugim platformama, naveo je Svini.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!