Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Microsoft sledi Sony, diže cene igara!

Nakon što su to uradili Sony i još neke kompanije, i Microsoft je objavio da više ne može da izdrži inflaciju, pa da će se od sad AAA igre prodavati za 70 dolara. U prevodu, njihova cena biće 70 evra u Evropi, a u Srbiji po običaju i još viša.

Neki od naslova koji će u Srbiji tako koštati preko 10.000 dinara su Starfield, Redfall ili novi Forza Motorsport. Ipak, Microsoft nije govorio o tome da li će promeniti cenu konzole ili svojih drugih usluga, za koje je već ranije najavio da neće slediti Sony. U prevodu, Xbox Game Pass na ovaj način postaje još primamljivija opcija, a interesantno, Microsoft još uvek tvrdi da na njemu gubi veliki novac. Ipak, ovaj model u kome svakog meseca plaćate pretplatu i ne posedujete nijednu igru sve je popularniji, mada se dobar deo igrača od toga ježi. Kao što smo već pisali, Microsoft u svakom momentu može da ukloni bilo koju igru, čak i one vrlo popularne.

“Mi smo uspeli da izbegnemo povećanje cena do posle praznika kako bi familije mogle da uživaju u gejmingu”, saopštava kompanija za Eurogamer. “Od 2023. godine, naše next-gen igre prodavaće se za 70 dolara na svim platformama.” Ovo naravno obuhvata PC igrače, kao i multiplatformske naslove koji stižu na PS5. “Ova cena je posledica sadržaja, veličine i tehničke kompleksnosti ovih igara. Sve one biće od prvog dana dostupne na Game Passu. Za razliku od Microsofta, Sony ne dozvoljava da se njihove AAA igre od prvog dana pojave na najskupljem, PlayStation Plus Premium sadržaju, već nude po pravilu starije naslove.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!