Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Street Fighter 6 closed beta test – Bolje od očekivanog!

VGA redakcija imala je tu sreću da dođe do koda za zatvorenu verziju Street Fighter 6 bete koja je bila aktuelna samo nekoliko dana. Ovo je bila druga prilika da testiramo novi nastavak legendarnog serijala, a nakon što smo se sa njim već sreli na Gamescom sajmu u Kelnu tokom avgusta.

Ipak, ovo je nešto potpuno novo. U Kelnu, pred nama je bila verzija igre koja je imala samo četiri borca i dve arene, a jedini mod bio je borba protiv živog protivnika, u oflajn režimu. Sa druge strane, ovaj beta test u potpunosti je bio orijentisan na onlajn komponentu, pa nema sumnje da je Capcomov cilj bio da testira njegovu stabilnost. Nakon što kreirate svog lika na startu, igra vas odmah šalje u onlajn hab gde se možete upustiti u mečeve ili se okušati u treningu. Druga opcija deluje kao razumnije rešenje, s obzirom da ne postoje drugi oflajn modovi koji bi vas pripremili za žive protivnike.

Jedna od boljih arena u igri

Kad je reč o onlajn mečevima, igra je veoma lepo funkcionisala, tako da smo samo jednom iskusili prekid konekcije. U principu, dokle god vas igra upari sa nekim sa vašeg kontinenta, dobre su šanse da će sve proteći bez problema. I zaista, koristeći wired konekciju na PS5, nismo primetili bilo kakav lag u nekoliko desetina mečeva. Onlajn režim inače nudi samo rangirane i nerangirane mečeve, ali to ne znači da će isti slučaj biti i kad se igra pojavi. Inače, igra vas konstantno nagrađuje virtuelnom monetom za sve što postignete, a nju onda koristite za kupovinu drangulija za svog avatara. U takvim stvarima zaista nikad nismo videli poentu, ali hajde, možda smo mi samo matori, pa se suviše fokusiramo na suštinu.

Trening mod je odličan

Što se samog gejmpleja tiče, on je brz i “flashy” kao nikad do sad. Na raspolaganju vam je osam likova, od kojih dobar deo čine poznata imena kao što su Ryu, Ken, Chun-Li ili Guile, a tu su i dvoje novajlija – Jamie i Kimberly. Za početnike, postoji i poseban kontrolni sistem, koji omogućava jednostavnije izvođenje specijalnih udaraca. Ipak, posle decenija igranja SF i sličnih naslova, on deluje prilično čudno. Prioritet i ovog puta imaju kombo serije, a preko Drive Gauge i njegovih brojnih tehnika, imate mogućnost da na prilično kreativan način dokrajčite protivnika.

Sa grafičke strane, igra izgleda odlično, bez obzira što je reč o kros-gen naslovu koji će se pojaviti za PS4, ali ne i nesrećni Xbox One. Kombinacija detaljnih pozadina i odlične upotrebe boja je ono što nam se najviše dopalo, iako je jasno da ovo nije naslov koji će maksimalno opteretiti hardver PS5 ili Xbox Series sistema.

Šokirala bi se kad bi znala koliko nas sve ovo ne interesuje

Sveukupno, Street Fighter 6 svojim gejmplejom već pokazuje da je zreo za izlazak, pa ostaje samo da Capcom narednih meseci dodaje novi sadržaj, ispravlja bagove i vrši balansiranje likova. Najveće pitanje ostaje kako će izgledati singplejer, jer u tom segmentu Mortal Kombat već duže od decenije gazi sve rivale.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!