Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Dragon Ball Z Kakarot

Teško je prebrojati sve igre koje su do sad pravljene po Dragon Ball serijalu, pa smo sad već postali imuni na nove najave. Osećaj zasićenja je još naglašeniji jer je jedan od najpoznatijih anime i manga serijala nedavno dobio odličnu borilačku igru koja je potpuno zadovoljila naše DBZ potrebe. Onda je najavljen Dragon Ball Z Kakarot, kao pravi RPG naslov koji ima cilj da pokrije celokupan tok serijala – i naša znatiželja je opet proradila.

Kakarot na gotovo savršen način prepričava sagu i to od početka pa do kraja, usput preskačući tek neke manje bitne detalje. Radnja igrače stavlja u cipele Gokua, Gohana, Piccolo-a i drugih najpoznatijih likova, a prenosi njihove doživljaje verodostojno izvornom materijalu pa će u njima sigurno uživati čak i oni koji se po prvi put susreću sa franšizom. Ukoliko ste do sad imali prilike da pogledate neku epizodu serijala, onda će vam biti zanimljivo da vidite koliko se u nekim momentima razvojni tim potrudio da savršeno rekreira pojedine scene (često i bolje u odnosu na crtanu seriju).

Dragon Ball Z Kakarot screenshots

Kažemo u pojedinim momentima, jer se za Dragon Ball Z Kakarot može reći mnogo što šta, ali ne i da je konzistentan. Štedljivost pri izradi igre je očigledna jer nakon odlično animirane scene i savršeno uklopljenih glasova obično slede statični delovi sa neinspirativnom glasovnom glumom. Ovakvi padovi u kvalitetu kao da nam sugerišu da su autori neravnomerno rasporedili budžet pa su onda, shvativši to, počeli da štede na najraznoraznijim mestima.

To se primeti i u samom izvođenju, jer Kakarot u prvi mah zaokuplja pažnju interesantnim idejama i epskim okršajima poput onih koje smo imali da gledamo, ali se tokom oko 30 sati dugog singlplejera lako može osetiti repetativnost i velika je šansa da će igra dosaditi već tokom svoje prve polovine.

Dragon Ball Z Kakarot screenshots

Jedna od najupečatljivijih osobina Dragon Ball serijala (pa i dobrog dela drugih animea) je mogućnost da neke događaje razvuku u nedogled „filer” materijalom. Pa tako, autor ovih redova nikad neće zaboraviti epski okršaj Gokua i Freeze koji potrajao nebrojeno epizoda (sad će oni upućeniji da napišu u komentarima koliko tačno), iako je sve moglo da bude upakovano u jednu, maksimalno dve epizode.

Koliko DBZ likova je potrebno da bi se zavrnula sijalica?
Jedan, ali će mu trebati 56 epizoda da to uradi!

Slično se često može reći i za ovaj naslov. Borbe znaju da potraju, što je u početku interesantno jer igračima nudi priliku da osmisle i realizuju svoju taktiku, ali čim se pojavi više neprijatelja odjednom igra postaje naporna više nego zabavna. Dodatni razlog za to je što jednom kada se savladaju borbe, one uvek idu po jednoj definisanoj formuli, kao da se radi o nekoj logičkoj igri, a ne o tabačkom RPG-u.

Dragon Ball Z Kakarot screenshots

Ostatak igre mora da se pohvali, jer su letenje i istraživanje sveta odlično urađeni, a tu se i najbolje primećuje koliko su se autori potrudili da dočaraju DBZ svet u najlepšem svetlu… ili makar onako kako smo to očekivali nakon sati i sati provedenih uz Cartoon Network i slične TV kanale. Već smo pričali o tome kako su naslovi rađeni po anime serijama sad već na nivou svog uzora, a isti takav slučaje je i sa DBZ: K.

Da nismo dobili FighterZ, mogli bi mirne glave da kažemo da je Dragon Ball Z Kakarot najbolja video igra rađena po čuvenom anime i manga serijalu. Iako drugačijeg žanra, blagi pogled na tuču koja nam je stigla ranije u stanju je da nam pokaže koliko je Kakarot u suštini zbrzan. Dobar deo stvari može da bude popravljen nekim narednim apdejtom, a da li će se to desiti, ostaje tek da se vidi.

Ukratko

Dragon Ball Z Kakarot

Teško je prebrojati sve igre koje su do sad pravljene po Dragon Ball serijalu, pa smo sad već postali imuni na nove najave. Osećaj zasićenja je još naglašeniji jer je jedan od najpoznatijih anime i manga serijala nedavno dobio odličnu borilačku igru
7.7
Zanimljivo
Izvođenje
7.7
10
Vizuelne karakteristike
7.6
10
Zvuk
8.4
10
8.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!