Electronic Arts se vraća na Steam!

PC Slider Vesti

Prva nova Electronic Arts igra će biti Star Wars Jedi: Fallen Order

Nakon niza tizera, Electronic Arts je zvanično potvrdio da će vratiti svoje igre na Steam platformu, nakon više od osam godina pauze.

Kako su potvrdili i Valve i EA, prva igra koja će obeležiti povratak na Steam će biti Star Wars Jedi: Fallen Order koji izlazi 15. novembra ove godine, a igrači su već sad u prilici da kupe ovaj naslov u pretprodaji. Kasnije ove godine EA će preseliti i The Sims 4 i Unravel Two, dok će naredne godine na Steam stići i Apex Legends, FIFA 20 i Battlefield V.

Krajnji cilj obe kompanije je da tokom proleća 2020. godine igračima ponude i EA Access pretplatu (slično onoj na Origin platformi). Ovaj program igračima po ceni od 4,99 evra mesečno, odnosno 29,99 evra godišnje nudi pune igre i vremenski ograničene verzije najnovijih naslova, popuste, ekspanzije i specijalne DLC-ove.

Gejb Njuel (Gabe Newell) rekao je da je ovo velika vest za igrača, navodeći da će saradnja dve kompanije biti dobra za njih, ali i za razvojne timove.

Electronic Arts je naveo da će gejmeri sa Origin i Steam platformi moći da igraju zajedno, ali nisu navedeni tačni detalji. Nakonadno jeste potvrđeno da EA naslovi koje igrači pokrenu na Steam-u neće otvarati Origin aplikaciju, za razliku od Uplay Ubisoft igara.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password