Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Catherine: Full Body

Nismo sigurni da li smo od 2011. pa do danas imali priliku da odigramo nešto kao što je Catherine. Ovo je logička igra koja ima jak akcenat na priči, a taj inovativni miks privukao je igrače koji su joj ostali i dan-danas privrženi. Razvojni tim Atlus želeo je da uzvrati ljubav obožavaocima originalne igre, zbog čega je odlučeno da se napravi reizdanje, ali Catherine: Full Body nije sasvim običan remaster. Osim grafičkih unapređenja, u igru je ubačeno toliko stvari da je ona neuporedivo veća u odnosu na originalno izdanje!

Pođimo ispočetka. Iza svoje anime fasade, Catherine nudi ozbiljnu priču o ljubavnim odnosima i životu, zbog čega se čini kao da je namenjena starijim igračima. U centru radnje se nalazi tridesetogodišnjak Vincent koji se posle jedne burne noći budi shvatajući da je prevario svoju devojku. Igrači će imati zadatak da se zajedno sa glavnim junakom suoče sa njegovim košmarima, a možda i dodatno zakomplikuju celu situaciju. Između logičkih nivoa gejmeri će imati priliku da donose odluke poput onih u interaktivnim filmovima koje će uticati na tok i epilog priče.

Catherine Full Body screenshots

Vincent će u Full Body remasteru pored devojaka Catherin i Katherin, moći da razvija romantičnu vezu sa Rin, novajlijom u igri. Već ona je najbolji pokazatelj da su autori želeli da ponude najkompletnije izdanje igre, a ne samo remaster za uzimanje para na brzinu. Naime, zbog Rin u igru je ubačeno više od 20 animiranih međusekvenci, kao i pet potpuno novih krajeva priče.

Već samo to je dovoljan razlog da se ovom naslovu vrate stari igrači, ali je Atlus proširio i drugi deo igre. U svojim košmarima, Vincent sanja da se penje na vrh kule sastavljene od brojnih kocki, gde će gejmeri imati zadatak da pronađu pravi put pomerajući objekte pod određenim pravilima. Logički problemi u ovom naslovu vrlo brzo postaju izuzetno teški (po čemu je Catherine ostao upamćen), a sada je broj nivoa udvostručen.

Catherine Full Body screenshots

Obzirom da je Catherine bio ozloglašen po težini, autori su ubacili novi Safety mod igre u kom igrači imaju neograničen broj pokušaja za prelazak nivoa, ukinuto je vremensko ograničenje, a ukoliko oni baš budu predstavljali problem igračima, ubačena je mogućnosti i da se potpuno preskoče, kako bi se ispratila samo priču. Na raspolaganju je i Remix mod, gde su nivoi promenjeni u odnosu na originalnu igru kako bi u Catherine: Full Body mogli da uživaju najvaterniji obožavaoci koji su naslov prešli nekoliko puta.

Zbog njih je Atlus ubacio i onlajn komponentu, jer su takmičenja u igranju Catherine izuzetno popularna u Japanu. I ovde je ponuđeno nekoliko različitih režima igre koji će sigurno produžiti trajanje ovog naslova.

Catherine Full Body screenshots

Remaster donosi i primetan apdejt grafike, a razvojni tim je odlučio da iskoristi Persona 5 grafički endžin, pa naslov sada deluje najlepše do sada. Moramo spomenuti i odličnu glumačku ekipu koju predvodi Troj Bejker (Troy Baker), zbog čega je priča još zanimljivija.

Bez ikakve sumnje Catherine: Full Body je najbolja verzija ovog naslova, a možda čak i jedan od najboljih remastera koje smo imali prilike da vidimo do sad. Ona je ujedno i odličan podsetnik koliko je Catherine bio neobičan i zabavan pre toliko godina. Nas je ovo izdanje ubedilo da odigramo priču ispočetka, a nešto nam govori da ni oni koji mu ustupe pažnju neće biti razočarani.

Igru nam je poslao Atlus, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Catherine: Full Body

Bez ikakve sumnje Catherine: Full Body je najbolja verzija ovog naslova, a možda čak i jedan od najboljih remastera koje smo imali prilike da vidimo do sad.
8.9
Ne propuštati!
Izvođenje
8.5
10
Grafika
8.2
10
Zvuk
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!