Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Igrali smo Ghost Recon Breakpoint PvP i Beta test

Za nešto manje od mesec dana nam stiže Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint, a Ubisoft je odlučio da pripremi igrače vikend beta testom koji je trenutno u toku. Osim bete koja je fokusirana na kampanju, tokom Gamescom sajma imali smo priliku da isprobamo i PvP mod Ghost War, pa vam sad predstavljamo najkompletniji prvi utisak o igri.

Beta test bi trebalo da traje do ponedeljka, 9. septembra, a iako je zatvorenog karaktera postoji nekoliko jednostavnih načina da za priključivanje. Najjednostavniji način je aktivacija Uplay+ servisa, koji je trenutno besplatan, a koji daje automatski pristup beti. Ukoliko pak želite Ubisoft pretplatu sačuvate za kasniji datum kako biste mogli da zaigrate punu verziju igre (koja je takođe deo plusa), onda možete da kupite beta ključ iz neke od „sivih” prodavnica igara gde on košta nešto više od jednog dolara.

Iskreno, iznenađeni smo time što Ghost Recon Breakpoint beta ima solidnu količinu singlplejer sadržaja, mada je slična situacija bila i sa The Division beta testom. Kampanja podržava singlplejer ili kooperativnu igru za do četiri igrača, a na raspolaganju su dve glavne misije i nekoliko sporednih i dnevnih zadataka raštrkanih u četiri regiona velikog Auroa sveta. Baš kao i prethodnik i Breakpoint za sad deluje kao da je najvećim delom okrenuti kooperativnoj igri, naročito grupi igrača koji se dobro poznaju i komuniciraju tokom misija. Ako je suditi po ovih par misija koje su mogle da se vide u beti, Breakpoint se može opisati kao jedan od onih naslova gde se eksperimentisanje sa različitim pristupima misijama najviše isplati, a to je uvek mnogo zabavnije u društvu.

Parče kampanje koju smo mogli da vidimo u beti je istrgana najverovatnije sa samog početka igre, a koliko god da nas je obradovalo to što se u njoj kao negativac pojavljuje Punisher, sama radnja je jedan komično veliki kliše prepun neuverljivih dijaloga. Rano je suditi o njoj na osnovu svega dve misije, pa ćemo se suzdržati od našeg suda, osim zaključka da ne verujemo da će neko igrati najnoviji Ghost Recon zbog priče.

Novina o kojoj sada pričaju ljubitelji serijala je implementacija gear level sistema nalik onome iz The Division serijala, koji je i izbrisao jasnu granicu između ovih naslova. Štaviše, Breakpoint ima i hub, pećinu Erovan, koja kao da je takođe pozajmljena iz drugog Ubisoftovog serijala. Niko nije pomišljao da će najnoviji Ghost Recon postati još jedan looter shooter, a ljubitelji prethodne igre već su počeli da izražavaju svoje nezadovoljstvo na društvenim mrežama. Mala uteha je to što su u beti neprijatelji brzo „padali” i nisu bili „sunđerasti” kao u Tom Clancy’s The Division 2, ali i obećanje autora da će headshot uvek biti smrtonosan ukoliko lik ne nosi šlem.

Kada već pričamo o pozajmljivanju ideja, Breakpoint je pozajmio i sistem napredovanja kroz misija, gde će igrači morati da sami pronalaze sledeći cilj kroz razgovor sa NPCovima ili pretragom dokumentacije što nas je podsetilo na Assassin’s Creed Odyssey. Igra takođe ima i guided sistem, za nestrpljivije igrače. Vozila su i dalje sastavni deo igre, mada nas fizički model nije preterano oduševio.

Igrali smo Ghost Recon Breakpoint PvP i Beta test screenshots (3)

Ako vam na osnovu svega rečenog u ovom tekstu deluje da nismo preterano oduševljeni story kampanjom, onda moramo da naglasimo da nas je PvP deo igre oduševio. Tokom Gamescom sajma smo isprobali Ghost War koji predstavlja akciju 4 na 4, a iako će ovaj mod imati nekoliko različitih režima, mi smo bili ubačeni u team deathmatch. Pre početka runde možete da odaberete jednu od četiri klase, koje se manje više očekuju od pucačkih ostvarenja. Mape su dugačke i nisu baš široke, a one koje smo imali prilike da vidimo su bile poprilično raznovrsne (R&D centar je bila najlepša). Runde ne traju predugo (battle royale krug koji se smanjuje dodatno ubrzava okršaje) i akcija se oslanja na koordinaciju timova, gde je ubačen čak i ping sistem kako bi to poboljšao. Tokom okršaja smo mogli da osetimo da je svaka klasa imala svoju važnu ulogu u meču, ali to ne znači da do pobede nismo mogli da dođemo bez neke o njih.

Komunikacija je u ovom modu od ključne važnosti, pa nismo sigurni koliko će on biti zabavan sa rendomima na netu. U našem slučaju igrali smo sa članovima razvojnog tima i drugim novinarima. Nakon prve runde u kojoj su svi sramežljivo ćutali, već u narednoj kada smo počeli da dogovaramo napade akcija na ekranu je postala mnogo zanimljivija. Na ovaj način smo uspeli da osetimo kako Ghost War može da izgleda i naš utisak je bio pozitivan.

Podsećamo, Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint izlazi 4. oktobra ove godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One, a preorder je već krenuo.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!