Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Predstavljen Nintendo Switch Lite – Nova, manja i jeftinija Switch konzola

Switch Lite je isključivo prenosna konzola!

Nintendo je danas predstavio Switch Lite, novu, manju i jeftiniju verziju svoje aktuelne konzole koja će stići u prodavnice već tokom septembra.

Nova konzola je namenjena igri samo u prenosnom modu (nema HDMI priključak za povezivanje sa televizorom), dolazi bez baze i Joy-Con kontrolera, ali i sa znatno jeftinijom cenom od 199 američkih dolara tj. evra u Evropi. Nintendo Switch Lite konzola će biti objavljena 20. septembra ove godine i u početku će biti dostupna u tri boje: žuta, siva i tirkizna. Naravno, treba očekivati da će Nintendo naknadno objaviti i posebne verzije ovog sistema u drugačijim nijansama, a proizvođač je već najavio Zacian & Zamazenta Limited Edition verziju.

Switch Lite će imati ekran od 5,5 inča, teži oko 280 grama, a proizvođač tvrdi da je ubačena veća baterija koja će igračima ponuditi od 3 do 7 sati igranja.

Vredi imati na umu da će nova prenosna konzola moći da pokrene samo igre koje podržavaju „handheld” mod, pa neki naslovi neće raditi ili neće izgledati kao na osnovnoj verziji sistema. Takođe, Lite verzija neće imati HD Rumble ili IR senzor koji se nalazi u Joy-Con, a koje neke igre koriste pa će igrači morati da kupe kontrolere zasebno ukoliko žele da igraju te igre.

I pored toga, igračima će biti ponuđen solidan broj odličnih igara koje su već izašle za Nintendo Switch. Nintendo se nada da će ovaj sistem biti dobra alternativa igračima koji su do sad gledali isključivo u pravcu Game Boy ili Nintendo DS uređaja.

Nintendo Switch je stigao u prodavnice u martu 2017., a zbog specifičnog svojstva da se iz portabl konzole pretvori u kućni igrački sistem, kao i odličnih igara uspeo je da zabeleži veliki uspeh kod igrača.

https://www.youtube.com/watch?v=jZOPC6J4fAA

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!