Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nier: Automata Game of the YoRHa Edition na testu

Nier: Automata je jedna od najboljih igara koje smo imali prilike da odigramo 2017. godine (naš opis možete da pročitate ovde), pa nam je ideja o Game of the YoRHa ediciji zvučala odlično. Razmišljali smo o tome kako bi na ovaj način dobili fenomenalno ostvarenje u kompletnom i ispeglanom izdanju, ali se Square Enix potrudio da cela priča ne bude baš idealna.

Prvo, YoRHa nije tipično ,,complete” izdanje na kakva smo navikli do sad. Od GOTY kolekcija obično očekujemo da zaokruže sve naknadno izdate DLC-ove plus poneki bonus uz osnovnu igru, ali se u slučaju Nier: Automata radi o drugačije izdanju koje recimo u Steam verziji nije kompatibilno sa prethodnim izdanjem (npr. baš kao što je to učinio Dark Souls svojevremeno). Sve to u praksi znači da je YoRHa namenjen isključivo igračima koji do sad nisu kupili Nier:Automata.

Nier Automata Game of the YoRHa Edition na testu screenshots

Da li je kupovina ove kolekcije opravdana ako već imate igru (i da li se isplati kupiti je ako ste pazarili 3C3C1D119440927 DLC)? Mada bi zdrav razum rekao da bi Square Enix trebao da ponudi YoRHa kao besplatan apgrejd (Steam izdanje), to ovde nije slučaj, a igrači koji su imali prethodnu verziju igre prijavljuju i da im Steam onemogućava da kupe Game of the YoRHa pakovanje, te da prvo moraju da obrišu igru iz svoje kolekcije da bi kupili novo izdanje.

Nismo sigurni koliko je ovo tačno, ali je poenta da je to možda nevažno ukoliko ste već jedan od vlasnika igre. Naime, YoRHa edicija pored igre i DLC-a, donosi svega nekoliko (nevažnih) ingame ajtema i dva wallpapera, dok je samo izdanje bez vidljivih unapređenja.

Nier Automata Game of the YoRHa Edition na testu screenshots

Da, Nier: Automata dve godine nakon svoje premijere i dalje ima iste bagove i probleme koji će po svemu sudeći ostati zauvek, jer je sada očigledno da Square Enix sigurno neće želeti ni u budućnosti da plati razvojnom timu da ispeglaju igru. Nas je ovo saznanje uzdrmalo jer se radi o fenomenalnom ostvarenju koje je sigurno zaradilo dovoljno novčanih sredstava da razvojni tim pruži zahvalnicu igračima u vidu preko potrebnog apdejta. Umesto toga kupci igre će još jednom morati da se okrenu moderima i FAR patch-u koji je zakrprio skoro sve veće propuste. Teško je ignorisati činjenicu da je Nier: Automata jedan od najlošijih PC portova u poslednje vreme, a najnovije izdanje je tu samo da autorima posluži kao dodatna zarada bez pravog opravdanja.

Mada je Game of the YoRHa veliko razočaranje, situacija je drastično drugačija ukoliko do sada niste imali ili igrali Nier: Automata. Ovaj naslov je vredan nabavke (sada i ima manju cenu), a svi nedostatci ovog izdanja ne bi trebalo da vas odvrate od kupovine.

Igru nam je poslao Square Enix, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!