Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Blizzard radi na novoj Diablo igri… ili ipak ne?

Blizzard još jednom uspeo da podigne prašinu

Ceo internet je počeo da bruji o tome kako je Blizzard zvanično potvrdio da radi na novoj igri, a za sve je kriv jedan od oglasa za zaposlenje.

Naime, na zvanično sajtu kompanije u odeljku za otvorene radne pozicije (možete pogledati ovde) navedeno je kako Blizzard traži dizajnera koji bi trebalo da radi na ,,nenajavljenom Diablo projektu”.

Ovo nedvosmisleno govori da popularni izdavač igara planira da oživi Diablo (mada je daleko to od zvanične ,,potvrde” kako navode drugi gejming mediji), ali niko ne zna tačno o čemu se radi.

Najpopularnija teorija je da se radi o novoj igri, tj. o Diablo 4, ali stručnjaci smatraju da je, čak i nakon više od pet godina, rano za novu igru. Oni tvrde da čak i ako igra bude najavljena uskoro ona sigurno neće izaći u narednih nekoliko godina.

Međutim, ono “projekat” iz oglasa može da označava bukvalno bilo šta: igru za mobilne telefone, ekspanziju, battle royale (just kiddin’, ne pucajte) ili verziju Diablo-a 3 za Nintendo Switch o kojoj se pričalo ranije ove godine. Tu predstavlja problem to što se traži dizajner za dungeon segmente, a Diablo 3 je već gotov proizvod gde takvo radno mesto možda nije neophodno. Poenta je pak da u tome da znamo kako je lako ponadati se da se radi o nastavku, ali u ovom trenutku sve drugo deluje realističnije.

Obzirom da Blizz i dalje ćuti, nadamo se da ćemo dobiti zvanično objašnjenje pre ovogodišnjeg Blizzcon-a.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!