Close

Login


Close

Register

Close

Lost Password


Far Cry 6 image ad

Get Even

Get Even je novi psiho-triler sa primesama horora koji nam stiže iz poljskog indie razvojnog tima The Farm 52. Mada o ovom naslovu nismo znali previše, on je uspeo da nas prijatno iznenadi, ali i iznervira u isto vreme.

Najprijatnije iznenađenje je priča, koja je verovatno jedna od najzanimljivijih koju smo videli u poslednje vreme. Igrač se nalazi u ulozi Cole Black-a, koji na samom početku igre pokušava da spasi devojčicu koju su teroristi opasali tempiranom bombom. Nakon njegovog pokušaja da deaktivira bombu, ekran se zatamnjuje i stvari se vrtoglavo menjaju: glavni junak se iznenadno budi u staroj duševnoj bolnici bez ikakvog pamćenja otkud on tu i šta se desilo sa devojčicom.

Get Even

On sad mora da koristi čudnu napravu (nazvanu Pandora) kako bi premotao prethodne događaje i razotkrio šta se tačno desilo. Od samog početka igra drži ovako uzbudljiv tempo dešavanja i ujedno pažnju posmatrača. Kada bi se u konačnoj oceni igre računala samo priča, Get Even bi se verovatno jako dobro kotirao.

Na žalost razvojnog studija The Fam 51, to nije slučaj, jer neujednačen kvalitet izvođenja znatno kvari kompletan utisak. Get Even samo na “papiru” može da se opiše kao FPS, jer ovo poslednje slovo koje naglašava da se radi o pucačkoj igri (Shooter, jel’ te) lako može da se obriše. Nije kao da igrač tokom igre neće ispaliti po koji metak (mada se i tu ipak favorizuje šunjanje i tihe egzekucije), ali tokom najvećeg dela igre on će u svojoj ruci držati mobilni telefon i biće motivisan da upotrebi vijuge.

Get Even

Mobilni ima više funkcija u ovom naslovu. Pored poruka koje će otkrivati detalje priče, on može da se koristi za skeniranje predmeta, osmatranje okruženja kroz infracrveno osvetljenje i slično. Mada se tu kriju neke zanimljive zagonetke, skeniranje soba i okoline je naporno jer se na ekranu vidi njihov tek mali deo, a igrač na ovaj način gubi preglednost okruženja, pa će snalaženje u prostoru biti otežano.

Prvi deo igre uglavnom će se svoditi baš na logičke zadatke, dok će akcija biti rezervisana za Corner Gun koji može da ispali metke sposobne da se okrenu za 90 stepeni. Dakle i za samo pucanje će biti potrebno da se malo promisli pre pipanja okidača. U drugom delu igre situacija se menja, ali i dalje zadržava ovakav odnos logičkih i akcionih delova.

Get Even

Grafički Get Even nije uspeo da nas oduševi, jer igra koristi gomilu mutnih tekstura i jednostavnijih modela likova i predmeta, koje smo navikli da vidimo u nekim starijim igrama. To je do neke mere maskirano solidnim specijalnim efektima koji lako uvlače igrača u ulogu glavnog junaka. Ono što svakako zaslužuje velike reči hvale je odlična zvučna podloga koja prati sve što se dešava na ekranu. Od laganih melodija do tutnjanja kada dešavanje na ekranu postaje uzbudljivije, autori su učinili sve kako bi podigli atmosferu igre i to na kraju daje odlične rezultate.

Get Even je uspeo na nas da ostavi čudan utisak. Po svemu ovaj naslov deluje kao nekakvo smlaćeno indie ostvarenje, ali sa druge strane on ima uzbudljivu priču koju smo morali da ispratimo do samog kraja. Samim tim, ukoliko snizite očekivanja, sigurni smo da ćete uživati u ovoj igri.

Ukratko

Get Even

Get Even je novi psiho-triler sa primesama horora koji nam stiže iz poljskog indie razvojnog tima The Farm 52. Mada o ovom naslovu nismo znali previše, on je uspeo da nas prijatno iznenadi, ali i iznervira u isto vreme. Najprijatnije iznenađenje je
7.4
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Vizuelne karakteristike
7.3
10
Zvuk
7.5
10
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!