Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Little Nightmares

Do sada smo imali prilike da igramo horor naslove koji su uglavnom gledali da igraču što prisnije dočaraju svoj užasavajući svet. Iz tog razloga kamera je često bila što bliže glavnim likovima, a u poslednje vreme sve češći je trend i da su horor naslovi sa pogledom iz prvog lica. Da li biste onda mogli da poverujete da jedna platforma kao što je Little Nightmares može da bude podjednako strašna, ako ne i strašnija?

Ova igra sledi utabane staze koje su postavili Limbo i Inside i donosi priču o devojčici Six, o kojoj ovaj naslov ne govori previše. Ona je odevena u žuti kišni mantil koji u svakom momentu skriva njeno lice, a cela igra se odvija bez ikakvog dijaloga. Little Nightmares forsira igrače da stvore svoju interpretaciju onoga što vide na ekranu, a značenje je često očigledno da i nije potrebno tumačenje.

Little Nightmares

Zanimljivo je to koliko je Six manja u odnosu na ostatak nivoa po kojim se kreće. Samo ovo je dovoljno da naglasi koliko je sve oko nje opasno. Naslov na ovaj način razvija tenziju koju smo mogli da osetimu u nekim drugim predstavnicima horor žanra, a da nema niti jedan jedini jump scare od početka pa do kraja igre. Ovakvi jeftini trikovi Little Nightmaresu i nisu potrebni. Glavna junakinja može samo da trči, skače ili da se sakriva u određim kutcima ali saznanje da će neki zastrašujući negativac moći da je otkrije u potpunosti razvija jaku napetost.

Mada na prvi pogled deluje kao pravolinijska 2D platforma, Little Nightmares dozvoljava slobodno kretanje u prostorijama. Ovako nešto deluje kao dobrodošla mogućnost, jer je igraču prepuštena sloboda da istražuje okruženje. Ređe, ovaj sistem stvara probleme koji su karakteristični za 3D platforme poput nemogućnosti da se dobro proceni skok.

Little Nightmares

Atmosferu znatno podiže odličan vizuelni prikaz kao i sablasna muzika koji savršeno prenose mračnu temu Little Nightmaresa. Na taj način, igra još jednom dokazuje da nije neophodno da poseduje ogromnu količinu poligona i najnovije svetlosne efekte, već na koji način se koristi tehnologija na raspolaganju.

Najveća mana novog ostvarenja Bandai Namcoa jeste to što ono traje samo četiri do pet sati, ali i u tom obliku možda predstavlja i idealno rešenje za jednu ili dve večeri.

Ukratko

Little Nightmares

Do sada smo imali prilike da igramo horor naslove koji su uglavnom gledali da igraču što prisnije dočaraju svoj užasavajući svet. Iz tog razloga kamera je često bila što bliže glavnim likovima, a u poslednje vreme sve češći je trend i da su horor nas
8.4
Ne propuštati!
Izvođenje
8.4
10
Vizuelne karakteristike
8.3
10
Zvuk
9.5
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!