Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Battle Princess Madelyn nadmašio cilj na Kickstarteru

Battle Princess Madelyn, spiritualni naslednik legendarnog Ghost N’ Goblins serijala uspeo je na crowdfunding platformi Kickstarter za kratko vreme da prikupi sredstva potrebna za izradu.

Za samo pet dana igra je uspela da nadmaši svoj cilj od 60.000 kanadskih dolara, a do danas je uspela i da skupi dvostruko više novčanih sredstava. Ovo je najbolji dokaz da Ghost N’ Goblins serijal, započet 1985. godine i dalje uživa veliku popularnost kod igrača.

Ideja za Battle Princess Madelyn nastala je sasvim slučajno dok je jedan od autora razvojnog studija Causal Bit Games, Christopher Obritsch, igrao Ghouls ‘n Ghost (drugi deo GnG serijala) sa svojom ćerkom Madelyn. Ona je poželela da se nađe u igri i tuče sa neprijateljima, ali da zna da devojčice ne mogu da budu vitezi, na šta je Obritsh samo odgovorio: “Ma koje boje hoćeš da ti bude oklop?”. Kako sam priznaje, nije bilo potrebno mnogo ubeđivanja, jer se radi o jednoj od njegovih najomiljenijih igara.

Battle Princess Madelyn

Igra koja je kreirana iz roditeljske ljubavi naišla je na fantastičnu reakciju publike i medija, pa su za sad ispunjeni skoro svi bonus ciljevi. Poslednji u nizu, PlayStation Vita verzija ovog naslova će najverovatnije takođe biti dostignut uskoro.

Kickstarter kampanju možete pogledati ovde dati podršku autorima, a možete isprobati i pre-alpha verziju igre ukoliko kliknete ovde (Steam stranica, kliknite na “download demo” sa desne strane).

Battle Princess Madelyn bi po trenutnim procenama trebalo da bude objavljen u februaru 2018. godine i to za Xbox One, PlayStation 4, Nintendo Switch i Wii U, kao i PC.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!