Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Kako je Denuvo reagovao na brzo razbijanje Resident Evil VII?

Resident Evil VII koji koristi Denuvo Anti-Tamper tehnologiju razbijen je u roku od samo nekoliko dana, a ova vest je dobrano uzburkala igračku javnost.

Nemačka kompanija Denuvo postala je sinonim borbe protiv piraterije i dugo vremena su igre koje koriste tehnologiju zaštite ove kompanije smatrane neuništivim, ali se stvari u poslednje vreme menjaju. Piratska grupa CPY u poslednjih nekoliko meseci razbila je nekoliko naslova koje koriste Denuvo zaštitu, obično sa nekoliko meseci “zakašnjenja”, a najnoviji Resident Evil razbijen samo nekoliko dana nakon premijere.

Zbog svega toga, oglasio se predstavnik kompanije Denuvo, direktor marketinga Thomas Goebl:

,,Imajte na umu da mi nikad nismo rekli da je Anti-Tamper rešenje nesalomivo, već samo da se jako reško razbija. Za sad je samo jedna piratska grupa uspela u tome.”

On je dalje nastavio: ,,Uvek se trudimo da unapredimo nivo zaštite sa apdejtima Anti-Tamper tehnologije, a to ćemo uraditi kada proučimo kako se ona zaobilazi.”

,,Tačno je da je spomenuti naslov razbijen nakon nekoliko dana, ali obzirom da se druge igre bez naše zaštite pojavljuju (na piratskim sajtovima) istog dana kada su objavljene, naše rešenje ipak donosi neku razliku”, rekao je on.

Špekuliše se da bi Capcom mogao da traži povraćaj novca, zbog cele situacije, jer Denuvo navodno nudi tako nešto ukoliko se igra razbije u roku manjem od tri meseca. Međutim, Goebl je negirao da oni nude garanciju ovog tipa i da ne može da komentariše kako će njihovi klijenti reagovati.

Bilo kako bilo, deluje da Denuvo puca po svim šavovima – šta vi mislite da li će uspeti da unaprede svoju tehnologiju ili će piraterija doživeti novi procvat? Napišite nam u komentarima!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

1 Comment

  1. Mislim da ce biti kao i do sada, neke igre ce krekovati ranije neke kasnije, u svakom slucaju bice zanimljivo vidjeti sljedeci potez ovih iz Denuva

    0
    0
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!