Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Call of Duty: Infinite Warfare

Donedavno, poređenje jedne Call of Duty igre sa naslovima kao što su Titanfall ili Mass Effect delovalo bi krajnje čudno, ali ovako nešto danas ima sve više smisla. Igračima je bio dovoljan samo jedan pogled na Infinite Warfare da shvate da ovo ostvarenje nije onakvo kakvo su tražili da bude. Baš zbog toga smo želeli da pogledamo ovu igru i vidimo da li gejmeri prave veliku grešku jer žele da preskoče ovogodišnji Call of Duty.

Activision je navukao veliki gnev publike laganim pomeranjem tematike Call of Duty igara sve više i više u budućnost. U početku su gedežeti bili zasnovani na pravim tehnološkim inovacijama koje testira američka vojska, ali je Infinite Warfare sada potpuno otišao u domennaučne fantastike.

Call of Duty Infinite Warfare

Priča je smeštena u daleku budućnost gde je svemirska kolonizacija jedino rešenje za ljudski rod koji je potpuno iscrpeo planetu Zemlju. Igrač se nalazi u ulozi komandanta Nicka Reyesa, predstavnika organizacije United Nations Space Allience koji su u ratu sa radikalnim Settlement Defense Frontom. Nakon što SDF realizuje iznenadni napad na Ženevu koji odnosi veliki broj nevinih života i čini otvorenu objavu rata, Alijansa odlučuje da se konačno obračuna sa nemilosrdnim neprijateljem.

Kao što rekosmo, ovakav zaplet više nam liči na neke SF naslove nego na Call of Duty, ali moramo da priznamo da je priča Infinite Warfarea solidna. Ne treba očekivati remek delo, baš kao što nas nije preterano oduševila ni gluma Kita Haringtona, ali tih nekoliko sati koliko treba da se završi igra definitivno vredi videti.

Call of Duty Infinite Warfare

Kako bi se radnja ispratila igrač će morati da prebrodi ponavljajuće i neinspirisane misije. Cela singlplejer kampanja kreirana je tako da predstavi svo naoružanje koje se našlo u Infinite Warfareu a osim kreativnosti koje su autori igre pokazali u tom segmentu igre, misije same po sebi su sve slične. Infinite Warfare poseduje par svetlih momenata, ali se najveći deo igre svodi samo na ubijanje svega što se pomera na ekranu.

Veliki deo igre predstavljaju svemirske bitke koje ne popravljaju utisak u bitnijoj meri jer one deluju još repetativnije. Ove misije se bukvalno svode samo na dve stvari: jurenje neprijateljskih letelica ili uništavanje svemirskih brodova. Ta dva zadatka se samo smenjuju u krug, pa pojedine misije deluju daleko duže nego što stvarno jesu. Zbog toga igrači možda odluče da preskoče neke sporedne misije koje se po prvi put pojavljuju u jednoj Call of Duty igri. Ukupan utisak repetativnosti takođe naglašavaju scene učitavanja koje su predstavljene u vidu otvaranja vrata ili uzletanja kojih takođe ima previše u igri.

Call of Duty Infinite Warfare

Srećom, svemirske bitke nisu ubačene u multiplejer režim koji funkcioniše manje više kao i u prethodnih nekoliko naslova. Ovo je lepa vest, posebno za Call of Duty gejmere koji će se ovde osećati kao kod kuće. Najveća novina ovde je nova sistematizacija klasa koje su dizajnirane tako da budu prilagođenije različitim načinima igre. Uz to tu je novi sistem podešavanja opreme i naoružanja, što daje lep osećaj slobode pri igri.

Najveća zvezda jeste još jednom zombi mod koji je ovog puta rađen u maniru filmova iz osamdesetih godina prošlog veka. I ovde Infinity Ward nije čačkao previše stvari i mada je utisak pozitivan, čini se da je ovaj režim u prethodniku bio zanimljiviji.

Call of Duty Infinite Warfare

Ono što je Activision uradio bez ikakve greške je prezentacija Infinite Warfarea. Igra izgleda prelepo, dizajn okruženja kroz koje prolazi glavni junak je takođe izvrstan, kao i zvučna podloga. Posebno vredi istaći izgled glavnih aktera pa je lako prepoznati glumce koji stoje iza njih.

Na kraju, ako ste već doneli odluku da preskočite Infinite Warfare malo je toga što vam možemo reći kako bi vas ubedili da promenite tu odluku. Singlplejer nije loš, ali zna da bude dosadan, a multiplejer sigurno neće imati toliko igrača kao prošle godine jer se već sad zna da je prodaja igre 65% manja u odnosu na Black Ops 3. Na kraju ostaje zombies mod gde bi ste trebali da ubedite prijatelje da kupe igru, a i tu ima boljih i jeftinijih igara. Konačno, ni remasterizovana verzija Modern Warfare nije tako jak razlog, pa verujemo da će novi Call of Duty kupiti samo najvatreniji ljubitelji ovog serijala.

Ukratko

Call of Duty: Infinite Warfare

Donedavno, poređenje jedne Call of Duty igre sa naslovima kao što su Titanfall ili Mass Effect delovalo bi krajnje čudno, ali ovako nešto danas ima sve više smisla. Igračima je bio dovoljan samo jedan pogled na Infinite Warfare da shvate da ovo ostva
7.3
Zanimljivo
Izvođenje
7.3
10
Vizuelne karakteristike
7.2
10
Zvuk
9.2
10
9.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!