Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Deus Ex: Mankind Divided

Mankind Divided stigao nam je nakon tačno pet godina otkako smo dobili priliku da odigramo Human Revolution. Mada se za to vreme mnogo toga promenilo, raduje nas to što je Deus Ex ostao baš onakav kakvog ga pamtimo.

Ukoliko ste nekako propustili prethodnu igru, rećićemo da se radi o cyber punk ostvarenju koje predviđa da ćemo u budućnosti moći da koristimo augmentacije na našim telima. Glavni junak poslednja dva naslova je Adam Džensen koji je na sebi najbolje iskusio prednost i mane nove tehnologije, a augmentacije koristi u borbi protiv zlikovaca kao član anti-terorističke organizacije.

Deus Ex Mankind Divided

“Podela ljudskog roda” u novom Deus Exu još je izraženija nego ranije, jer sad postoji nekoliko različitih frakcija koje sve imaju različit pogled na augmentovanje. U suštini, priča je takva da ne možete verovati nikom osim glavnom junaku, ali to nikako nije loša stvar. Naime, ovaj naslov može da se odigra samo na način koji igrač smatra ispravnim, bez ikakvih negativnih posledica. Samim tim, ne postoji savršena priča, već samo ona koju gejmeri odrede.

Ovakva sloboda još je izraženija tokom ispunjavanja zadataka jer uvek postoji više načina na koji određena misija može da se završi. U prethodniku je možda na primer delovalo da je šunjanje ispravniji način, ali to ovog puta nije baš tačno.

Deus Ex Mankind Divided

Za ispunjavanje ciljeva od presudnog značaja biće selekcija dodatnih sposobnosti. Adam na izboru ima više različitih tipova pomagala koja mogu biti korisna u različitim situacijama. Doduše, nisu sve Džensenove sposobnosti korisne pa treba paziti kako se raspoređuju poeni. Kakva god da je odluka, ni ovde neće postojati ograničenja koja su postojala u prethodnom naslovu. Najbolji primer je to što su izbačene boss bitke, na koje su igrači žalili u prošlosti.

Mankind Divided takođe ima i multiplejer mod koji izgleda potpuno drugačije od ostatka igre. Istovremeno deluje drugačije u odnosu na druge onlajn režime igre koje smo videli do sad i mada deluje zanimljivo, moramo reći da ne očekujemo da doživi veću popularnost kod igrača.

Ovo je jedan od naslova gde dizajn igre više oduševljava od samih tehničkih karakteristika igre, ma koliko da su one sjajne u Mankind Dividedu. Izgled okruženja je raznovrstan pa će igrači imati priliku da šetaju kroz svetle ulice Praga kojim dominira evropska arhitektura, ali i potpuno nasuprot tome, akcija će se odvijati i u mračnim sirotinjskim kvartovima.

Deus Ex Mankind Divided

Kao što smo već spomenuli u jednoj od naših emisija, PlayStation i Xbox igrači i ovog puta uspeli su da prođu bolje. Razvojni tim Nixxes nije posvetio dovoljno pažnje prilikom portovanja ovog naslova za PC pa smo na kraju dobili neoptimizovanu igru i uz brojne bagove. Naravno, vredno se radi na ispravkama, pa je moguće da će ova verzija u budućnosti biti doterana u red kao i Batman Arkham Knight, ali to nije nikakvo opravdanje.

Mada Deus Ex Mankind Divided nije preveliki korak napred u odnosu na Human Revolution, on donosi unapređenja u svakom segmentu igre. Atmosferična cyber-punk priča, bogato izvođenje i velika sloboda izbora trebalo bi da budu sasvim dovoljni razlozi da se ovaj naslov isproba.

Ukratko

Deus Ex: Mankind Divided

Mankind Divided stigao nam je nakon tačno pet godina otkako smo dobili priliku da odigramo Human Revolution. Mada se za to vreme mnogo toga promenilo, raduje nas to što je Deus Ex ostao baš onakav kakvog ga pamtimo. Ukoliko ste nekako propustili pre
8.5
Ne propuštati!
Izvođenje
8.5
10
Vizuelne karakteristike
8.8
10
Zvuk
8.2
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!