Kupi igru

Ratchet and Clank (2016)

Sony
8.9

Odlično

10

User Avg

Svi znamo za simpatični duo Ratchet i Clank, pa nas je u prvi mah iznenadila vest da se sprema reboot ovog serijala koji doduše i jeste započet dosta davno – 2002. godine. Ipak, mnogo veće iznenađenje nam je bilo to što će nova igra istovremeno uzimati inspiraciju iz filma koji stiže u naše bioskope za nekoliko nedelja. Da li zaista igra rađena po filmu koji je rađen po igri može biti dobra? Kada je razvojni studio Insomniac Games u pitanju – naravno da da!

Ratchet and Clank predstavlja novi pogled na poznate junake. Priča je izmenjena tek toliko da bude sveža čak i najvećim ljubiteljima serijala. Doduše, preporučujemo da se prvo pogleda film, jer radnja igre ima puno dodirnih tačaka sa njim, a najveća razlika je u tome što je ispričana iz perspektive Captaina Qwarka. Kao i uvek, treba očekivati brojne komične momente, a autori ne izbegavaju da se šale i na sopstveni račun.

Ratchet Clank 2016

Izvođenje ovog ostvarenja ostalo je u maniru prethodnika pa će igrači imati priliku da prolaze kroz brojne akcione i platformske segmente. Nešto ređe će se pojavljivati i poneki logički problemi, ali ne previše komplikovani kako se ne bi ugrozio dinamični tempo igre.

Ono po čemu je razvojni tim Insomniac prepoznatljiv jesu jedinstvena oružja, o čemu svedoče prethodnici iz Ratchet and Clank serijala, kao i Resistance franžiza. Neobično naoružanje osim što je ubojito na bojnom polju umeće i da zasmeje svojim komičnim dizajnom. Na primer, protivnici se mogu pretvoriti u piksele ili ovce, zbog čega okršaji sa njima postaju još zanimljiviji.

Igra poseduje i sistem unapređivanja naoružanja, poput onog iz prethodnika. Mada on nije tako dubok kao u nekim RPG naslovima, svakako je pohvalno što je tu jer nagrađuje određeni stil igre koji gajite.

Ratchet Clank 2016

I dok igra po navedenim stavkama deluje prepoznatljivo, ono gde će verovatno najlakše moći da se primeti pomak je vizuelna prezentacija. Okruženja kroz koje prolaze junaci su odlično dizajnirana i detaljnija nego ranije, ali najveću pohvalu zaslužuje kvalitet animacije likova. Dok gledate ovaj video opis, nekome sa strane može delovati kao da je u pitanju animiran film, što je i najveći kompliment za autore koji su očigledno uložili dosta truda. Mada Ratchet and Clank nije najlepša PlayStation 4 igra, ona svakako jeste najlepša u serijalu.

Kada se sve uzme u obzir, ovo ostvarenje deluje kao nešto što nikako ne bi trebalo propustiti i naša je topla preporuka.

Good

  • Insomniac uvek uspeva da zadrže šarm svojih ostvarenja
  • Očaravajuća prezentacija igre koja briše granice između animiranog filma i igre
  • Zabavno izvođenje koje je baš poput najboljih igara iz serijala

Bad

  • Multiplejer opcija je bila dobra ideja, šteta što je Insomniac odustao od toga
  • Išlo se na "siguricu": bez prevelikih inovacija u izvođenju
  • Igra može biti laka pojedinim igračima

Summary

Mada se ne radi o potpuno novoj igri, Ratchet i Clank je definitivno vredan vaše pažnje. U pitanju je neobičan rimejk legendarnog ostvarenja sa PlayStation 2 konzole koji ima sve predispozicije da doživi bar približno impresivan uspeh.
8.9

Odlično

Izvođenje - 8.8
Vizuelne karakteristike - 9.1
Zvuk - 9.2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password