Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Ratchet and Clank (2016)

Svi znamo za simpatični duo Ratchet i Clank, pa nas je u prvi mah iznenadila vest da se sprema reboot ovog serijala koji doduše i jeste započet dosta davno – 2002. godine. Ipak, mnogo veće iznenađenje nam je bilo to što će nova igra istovremeno uzimati inspiraciju iz filma koji stiže u naše bioskope za nekoliko nedelja. Da li zaista igra rađena po filmu koji je rađen po igri može biti dobra? Kada je razvojni studio Insomniac Games u pitanju – naravno da da!

Ratchet and Clank predstavlja novi pogled na poznate junake. Priča je izmenjena tek toliko da bude sveža čak i najvećim ljubiteljima serijala. Doduše, preporučujemo da se prvo pogleda film, jer radnja igre ima puno dodirnih tačaka sa njim, a najveća razlika je u tome što je ispričana iz perspektive Captaina Qwarka. Kao i uvek, treba očekivati brojne komične momente, a autori ne izbegavaju da se šale i na sopstveni račun.

Ratchet Clank 2016

Izvođenje ovog ostvarenja ostalo je u maniru prethodnika pa će igrači imati priliku da prolaze kroz brojne akcione i platformske segmente. Nešto ređe će se pojavljivati i poneki logički problemi, ali ne previše komplikovani kako se ne bi ugrozio dinamični tempo igre.

Ono po čemu je razvojni tim Insomniac prepoznatljiv jesu jedinstvena oružja, o čemu svedoče prethodnici iz Ratchet and Clank serijala, kao i Resistance franžiza. Neobično naoružanje osim što je ubojito na bojnom polju umeće i da zasmeje svojim komičnim dizajnom. Na primer, protivnici se mogu pretvoriti u piksele ili ovce, zbog čega okršaji sa njima postaju još zanimljiviji.

Igra poseduje i sistem unapređivanja naoružanja, poput onog iz prethodnika. Mada on nije tako dubok kao u nekim RPG naslovima, svakako je pohvalno što je tu jer nagrađuje određeni stil igre koji gajite.

Ratchet Clank 2016

I dok igra po navedenim stavkama deluje prepoznatljivo, ono gde će verovatno najlakše moći da se primeti pomak je vizuelna prezentacija. Okruženja kroz koje prolaze junaci su odlično dizajnirana i detaljnija nego ranije, ali najveću pohvalu zaslužuje kvalitet animacije likova. Dok gledate ovaj video opis, nekome sa strane može delovati kao da je u pitanju animiran film, što je i najveći kompliment za autore koji su očigledno uložili dosta truda. Mada Ratchet and Clank nije najlepša PlayStation 4 igra, ona svakako jeste najlepša u serijalu.

Kada se sve uzme u obzir, ovo ostvarenje deluje kao nešto što nikako ne bi trebalo propustiti i naša je topla preporuka.

Ukratko

Ratchet and Clank (2016)

Svi znamo za simpatični duo Ratchet i Clank, pa nas je u prvi mah iznenadila vest da se sprema reboot ovog serijala koji doduše i jeste započet dosta davno - 2002. godine. Ipak, mnogo veće iznenađenje nam je bilo to što će nova igra istovremeno uzima
8.9
Ne propuštati!
Izvođenje
8.9
10
Vizuelne karakteristike
8.8
10
Zvuk
9.1
10
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!