Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Lies of P – Ko laže, taj i krade

Igra Lies of P, razvijena od strane kompanije Neowiz, nudi intrigantnu kombinaciju soulslike gejmpleja i priče inspirisane Pinokijem. No, tu nije kraj uvrnutim detaljima.

Radnja igre se vrti oko Pea (“P” od Pinokio), izuzetno realistične marionete koju je stvorio Đepeto, u nekada prosperitetnom gradu Krat. Ovo mesto je svoj procvat doživelo zahvaljujući tajanstvenoj supstanci zvanoj Ergo, što je omogućilo tehnološka čuda. Međutim, usledio je haos, pretvarajući magične automate u pretnje. Peova misija je da pronađe Geppeta i reši problem “Ludila Marioneta”, kako je navedeno.

Lies of P screenshots
Lies of P screenshots
Lies of P screenshots
Lies of P screenshots
Lies of P screenshots

Gejmplej sledi soulslike šablon: istražujte otvoreni svet, borite se sa neprijateljima, gde najveću ulogu igra dobro savladana tehnika izbegavanja i blokiranja. Tu su i čekpointi predstavljeni kao kamp-vatre za oporavak. Borba je solidna, ali Lies of P briljira u pogledu raznovrsnosti oružja.

Tokom igre, igrači mogu pronaći različito oružje, prilagoditi ga kombinovanjem oštrica i drški, svako sa svojim jedinstvenim specijalnim potezima. “Legion Arm,” mehanička nadogradnja, dodaje novu dimenziju borbe. Upravljanje resursima, uključujući ograničenu municiju, i trošenje oružja obogaćuju gejmplej u odnosu na svoje uzore.

Ergo, in-game valuta, takođe podstiče napredovanje lika. Koristi se za podizanje Peovih levela, unapređenje oružja i otključavanje veština preko level tree sistema, poznatog kao “P-Organ.” Upravljanje Ergo-om stvara intrigantan izazov.

Lies of P screenshots

Neprijatelji u Lies of P variraju od pomahnitalih marioneta do pametnih ljudi i užasnih čudovišta. Svaki zahteva jedinstvene strategije, održavajući igru zanimljivom. Dizajn nivoa podstiče istraživanje i nudi tajne, opcione bossove, zagonetke i skraćene puteve.

Istraživanje Krata otkriva uzbudljivu priču, ispunjenu misterijama i intrigantnim likovima. Peova borba za ljudskost, uz isticanje povremenih potreba za lažima uvodni dodatnu kompleksnost. Izbori utiču na priču i Peovu ljudskost, što utiče i na kraj same priče.

Lies of P screenshots

Jedan nedostatak je rukovanje “Death Ergo,” što zahteva povratak na mesto smrti, ponekad ometajući napredak. Igra ponekad sledi (možda čak i previše) soulslike konvencije, kao što su animacije, mehanika težine, padavine i borbe sa bossovima u dva navrata, što može delovati otežavajuće. Koncept koji je popularizovao FromSoftware, Neowiz se trudio da obogati na svakom koraku i u tome je uglavnom uspeo, dajući sopstveni pečat nečemu što polako postaje zaseban žanr.

Bez obzira na navedene izazove, Lies of P je izvanredna igra. Bogat dizajn nivoa, dobro razvijena mehanika i uzbudljiva priča čine je vrednom istraživanja. Iako povremeno podleže žanrovskim konvencijama, ostaje zabavna i jedinstveni je dodatak soulslike žanru.

Igru nam je poslao Neowiz Games i CD Media S.E., ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Lies of P – Ko laže, taj i krade

Igra Lies of P, razvijena od strane kompanije Neowiz, nudi intrigantnu kombinaciju soulslike gejmpleja i priče inspirisane Pinokijem. No, tu nije kraj uvrnutim detaljima. Radnja igre se vrti oko Pea ("P" od Pinokio), izuzetno realistične marionete
8
Zanimljivo
Izvođenje
8
10
Grafika
8.5
10
Zvuk
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!