Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Project CARS serijal se samoubio, EA ga sahranio

Nakon očajnog Project CARS 3 koji je uništio ovaj odličan serijal automobilskih simulacija, Electronic Arts nije propustio priliku da ga pošalje na groblje, kao što je već učinio sa tonom studija i serijala koje je uzeo pod svoju šapu.

“Danas smo najavili interne izmene vezane za naše trkačke igre. Nakon procene sledeće Project CARS igre i njenog potencijala, doneli smo odluku da prestanemo sa daljim razvojem i investiranjem u serijal”, kaže EA u svom saopštenju koje prenosi GamesIndustry. “Ovakve odluke su veoma teške ali nam dozvoljavaju da se fokusiramo na ono što verujemo da predstavlja najbolju priliku da kreiramo iskustva koja će fanovi voleti. Fokusiramo se na naše najjače strane u našem trkačkom portfoliju, posebno kad je reč o licenciranim proizvodima i open-world iskustvima.”

Ako se pitate, kad se kaže open world igra, misli se na novi Need for Speed, a dok je “licencirani proizvod” zapravo WRC licenca koja je u vlasništvu Codemastersa. Kako se navodi, Codemasters će zbog toga u penziju poslati Dirt serijal, iako je očigledno da će WRC igre biti njegovi duhovni naslednici. Ipak, mnogi se pitaju da li će biti reč o hardcore simulacijama ili nesrećnim poluarkadama nalik na Dirt 4. Inače, osnivač Slightly Mad Studiosa imao je svojevremeno samo najgore reči za EA, tvrdeći da je kompanija pokušava da ih uništi dok su radili na Shift igrama. Nakon toga, oni su nastavili da rade kao nezavisan studio, dok ih nije kupio Codemasters, kojeg je opet kupio EA. Dakle, sad je još jasnije zašto je Hideo Kojima u pravu kad kaže da on nije na prodaju.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!