Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising je potpuno novi Ubisoft naslov (da ne kažemo IP), koji deli dosta sličnosti sa Assassin’s Creed serijalom (naročito Odyssey). To je ne samo zbog toga što iza njega stoje isti idejni tvorci, već i zbog toga što su oni i sami priznali da su inspiraciju povukli iz mitološke komponente AC Odyssey (koji je u svojim ekspanzijama krenuo tom, epskom putanjom). Ipak, oni su insistirali da će Fenyx biti opušteniji, komičniji, a nakon što smo ga isprobali moramo da kažemo i – „zeldolikiji”.

Igrač počinje svoju avanturu u sandalama Fenyx-a, prateći naredbe Zevsa i Prometeja koji zahtevaju da zli Tajfuna bude zaustavljen što pre. On je već potukao pola Olimpa, pa je Zevs shvatio da je stigao sudnji čas. Mada je grčka mitologija često prepričava u ozbiljnom tonu, Ubisoft Quebec se odlučio za humor koji se najviše primećuje kroz dijaloge Zevsa i Prometeja. Scenario je prepun usiljenih fora, ali poseduje i svoje dobre momente koje vredi pohvaliti, ako ni zbog čega drugog onda barem zbog pokušaja da igrače na pitak način upute u grčku mitologiju.

Immortals Fenyx Rising screenshots (4)

Osnovna mehanika borbe zaista deluje kao da je pozajmljena iz poslednjih Assassin’s Creed igara, ali nam se čini da će većina igrača uporediti Immortals Fenyx Rising sa The Legend of Zelda igrama. Slična grafička podloga je ovde tek mali faktor, jer Fenyx takođe koristi sve definisane karakteristike metroidovania igara. Tokom napredovanja kroz priču, igrač će postepeno otključavait nove moći, koje će mu omogućiti da savlada do tad nepremostive prepreke. Potom su tu i druge sličnosti kao što je mogućnost penjanja ograničenog stamina skalom, pa i brojnih zagonetki koje treba rešiti tokom igre. Fenyx će imati i četiri specijalne sposobnosti koje će morati dobrano da upregne u tu svrhu.

„Zlatno ostrvo” ili u originalu The Golden Isle je podeljeno na nekoliko različitih regiona, kojim vlada neko božanstvo. Glavni zadatak junaka ili junakinje je da ih oživi i vrati im snagu. Na tom putu stoji armija neprijatelja, predvođenih tu i tamo po nekom krupjnijom zverkom.

Immortals Fenyx Rising screenshots (4)

Mapa u igri nije prevelika, ali je natrpana raznoraznim sadržajem, baš kao što je to slučaj u drugim Ubisoft naslovima. Sporedne misije su podeljene na izazove i uglavnom nisu preterno teške.

Immortals Fenyx Rising izgleda simpatično, ali se često stiče utisak da se radi o naslovu koji je izašao bar pre pet godina. Tvrdimo da to neće nikom zasmetati previše, barem ne toliko kao tehnički problemi, koje Ubisoft vredno ispravlja ako je suditi po tempu objavljivanja zakrpa.

Kada je ovaj naslov najavljen iskreno nismo znali šta da od njega očekujemo. Izgleda da čak ni francuski izdavač nije bio siguran u to, ali je krajnja putanju koji je razvojni tim odabrao bila pun pogodak. Iako ne bez mana, ovo je igra koju vredi odigrati.

Igru nam je poslao Ubisoft, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Immortals Fenyx Rising

Immortals Fenyx Rising je potpuno novi Ubisoft naslov (da ne kažemo IP), koji deli dosta sličnosti sa Assassin's Creed serijalom (naročito Odyssey). To je ne samo zbog toga što iza njega stoje isti idejni tvorci, već i zbog toga što su oni i sami pri
8.4
Ne propuštati!
Izvođenje
8.4
10
Grafika
8.0
10
Zvuk
8.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!