Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3

Da je Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3 predugačak naslov za jednu igru nije teško zaključiti, a da li se iza toga krije vožnja vredna vašeg vremena pokušaćemo da odgonetnemo u nastavku.

Ime poznatog energetskog pića nije samo product placement kao u nekim drugim igrama, već se radi o nazivu atraktivnih moto-trka na zemljanim površinama u ogromnim arenama. To što možda nikad niste imali priliku da gledate trke uživo ili ih posmatrate na TV ekranima bi već trebalo da vam govori da se radi o sportu sa skromnijom publikom, ali ga baš ova igra predstavlja na odličan način.

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3

Ovo je još jedan od naslova u kojem je Milestone dao sve od sebe kako bi što realističnije predstavio ponašanje motora. Za razliku od trka na asfaltnim stazama gde trkači jure najbolju putanju, vožnja „krosera” podrazumeva i kontrolisanje vozila tokom skokova, raspoređivanje težine vozača, kao i količinu proklizavanja u krivini. Svi aspekti „blatnjavih” trka su obuhvaćeni na, čini se, najbolji način do sada, ali će igrači morati da budu spremni da prihvate činjenicu da ovo nije najlakši naslov za učenje.

Najveći faktor problema je tutorijal koji je predstavljen samo kroz spisak komandi na ekranu, bez ikakvog objašnjenja šta, kako i gde treba raditi. Zato će svi oni koji se late ovog naslova morati da prođu kroz torturu neobjašnjivih i naizgled nasumičnih padova, kao i rapidnog gubljenja plasmana u trci.

Za one najupornije, Monster Energy Supercross 3 nudi dosta sadržaja u vidu time-trial trka, single eventa, odličnog moda za kreiranje staza, kao i detaljan Career u kojem može da se kreira novi vozač (ili trkačicu, po prvi put u serijalu) i jurne ka slavi i lovorikama. Jedina zamerka koja se ovde može uputiti je način na koji je karijera predstavljena, jer se svodi samo na trkanje uz minimalne dodatne elemente (poput izbora sponzora i sl.).

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3

Kao i u svakoj trci sa više vozila, od kojih je većina vođena veštačkom inteligencijom, igrači mogu i ovde da očekuju nekontrolisani haos. Ni u trećoj MES igri, autori nisu uspeli da unaprede AI, što je zamerka koju upućujemo još od prve igre. Fizički endžin ne funkcioniše savrešno, jer u nekim situacijama čak ni dramatičniji kontakt vozača neće uspeti da ih sruši sa motora, a razlog je teško utvrditi.

Milestone je dobro izvukao snagu Unreal Engine-a, a celokupnu prezentaciju je začinio specijalnim uvodima, svetlosnim i grafičkim efektima pa trke izgledaju na korak od realnosti. Posmatranjem ponašanja vozača, njihove opreme i motora, može da se primeti da su autori dosta pažnje posvetili animaciji. Sa druge strane, igra radi odlično i na slabijim PC konfiruacijama.

MES3 je još jedan od naslova koji ima dosta elemenata koji bi mogli da ga učine nezaboravnim iskustvom, ali koji nisu sklopljeni na najinteresantniji način. Za sad preporuka ide samo najvećim ljubiteljima moto sporta, uz nadu da će Milestone nastaviti da unapređuje ovaj serijal.

Nintendo Switch verzija

Pored PC verzije, na testu smo imali i izdranje Monster Energy Supercross 3 za Switch koju nismo hteli da zaobiđemo. Očekivali smo da će ovo izdanje najviše da nas razočara svojim grafičkim prikazom, ali ono na Nintendo konzoli izgleda sasvim solidno i što je još važnije nudi stabilan frejmrejt.

Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3 Switch

Sa druge strane sistem upravljanja je drugačiji, jer analogni tasteri Joy Con-a nisu tako dobri kao oni na Xbox ili PS4 kontrolerima. Drugi problem su predstavljali kompjuterski vođeni protivnici koji nisu bili dobro balansirani. Ovo spominjemo u prošlom vremenu, jer su problemi donekle ispeglani u naknadno objavljenom peču.

I pored nedostataka MES3 je i na Switch sistemu solidan izbor ukoliko vas ovako nešto zanima i niste preterano zainteresovani za onlajn okršaje koji su najprimetniji nedostatak izdanja.

Igru nam je poslao Milestone S.r.l., ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Monster Energy Supercross – The Official Videogame 3

Da je Monster Energy Supercross - The Official Videogame 3 predugačak naslov za jednu igru nije teško zaključiti, a da li se iza toga krije vožnja vredna vašeg vremena pokušaćemo da odgonetnemo u nastavku. Ime poznatog energetskog pića nije samo p
6.5
Zanimljivo
Izvođenje
6.5
10
Vizuelne karakteristike
6.0
10
Zvuk
8.3
10
7.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!