Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Plants vs. Zombies Battle for Neighborville

Kao što nove generacije ne znaju da je Need for Speed serijal postojao pre Undergrounda i da je serijal bio potpuno drugačiji nego danas, tako očekujemo i da će mnogi zaboraviti da je Plants vs. Zombies nekada bio tower defense naslov (i to odličan!). Sa podserijalom Garden Warfare franšiza je preskočila u pucački žanr, a Plants vs. Zombies Battle for Neighborville je još jedan dokaz da PopCap Games ne odustaje od te ideje – a i zašto bi kada im to ide podjednako dobro!

Kao i u prethodnih nekoliko igara i Battle for Neighborville je pucačina sa pogledom iz trećeg lica prvenstveno fokusirana na multiplejer. Igrači mogu da biraju između kompetativnog (PVP) i kooperativnog (PVE) režima za do 24 osobe, koji su sačinjeni od već očekivanih modova za ovaj žanr, kao što su team death match, elimination, capture the flag i drugi. Pored uzbudljivih okršaja u multiplejeru, PVE komponenta igre nam se podjednako dopala. Misije su podeljene na simpatične kvestove koje se mogu prelaziti čak i lokalno koop režimu ispred jednog ekrana.

Plants vs. Zombies Battle for Neighborville screenshots

Naravno obe frakcije su tu, a i biljke i zombiji u svojim timovima imaju unikatne heroje. Ovde bismo možda mogli igru da uporedimo sa Overwatch serijalom, jer svaki junak ima svoje prednosti i mane, mada njihov izbor nema toliki uticaj na pobedu tima u rundi.

Učenje njihovih sposobnosti i toga kada treba upotrebiti koju je potpuno drugačija priča. Mada Battle for Neighborville deluje kao naslov koji biste dali svom mlađem bratu, sestri, rođaku ili možda deci, nismo sigurni koliko će se oni lako snaći u njoj. Zbog toga smo spremni da zaključimo da je ovaj naslov namenjen starijim igračima koji žele da promene okruženje i naprave pauzu od, uslovno rečeno, „ozbiljnijih” pucačina. No, nismo sigurni koliko će PopCap uspeti u tome, jer trenutno još dosta treba da se radi na balansiranju. Time to Kill je možda preterano dugačak, a osećaj pucanja nam deluje lošije nego u prethodnoj igri!

Plants vs. Zombies Battle for Neighborville screenshots

Dizajn igre Plants vs. Zombies Battle for Neighborville je ono što nas je najviše oduševilo i ne može se reći da ovaj naslov po kvalitetu zaostaje za animiranim filmovima koje danas gledamo u biskopima. Dizajn mapa (svaka ima svoju temu i potpuno je drugačija) i junaka je genijalan, a najveći plus ovde je odličan humor autora. Nivoi su doduše uvek suviše otvoreni, bez previše uskih grla što bismo voleli da bude ispravljeno u novim mapama, čisto kako bi se postigla veća raznolikost. Utisak su kvarili i tehnički problem (agresivan pop-in) koji su se nama dešavali češće nego u nekim drugim modernim igrama.

Na prvi pogled ne deluje tako, ali Plants vs. Zombies Battle for Neighborville je izuzetno kompleksna igra i veoma zarazna. Najteži zadatak naslova će biti da pronađe svoju publiku, jer je previše zakomplikovan za najmlađe, a sama tema možda neće odgovarati starijim igračima. Ukoliko pak želite da predahnete od „ozbiljnih” pucačina kao što su COD ili Battlefield ovo je solidan izbor.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Plants vs. Zombies Battle for Neighborville

Kao što nove generacije ne znaju da je Need for Speed serijal postojao pre Undergrounda i da je serijal bio potpuno drugačiji nego danas, tako očekujemo i da će mnogi zaboraviti da je Plants vs. Zombies nekada bio tower defense naslov (i to odličan!)
7.4
Zanimljivo
Izvođenje
7.4
10
Vizuelne karakteristike
7.2
10
Zvuk
9.0
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!