Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

NBA 2K20

U našem regionu nova 2K košarkaška simulacija može se proglasiti zvaničnim vesnikom nove sportske sezone (ako zanemarimo Madden NFL 20 jer malo ko igra ovo kod nas), u kojoj će se do kraja septembra i početka oktobra izređati nekoliko važnih sportskih igara. NBA 2K serijal je dugo vremena bio smatran i za najbolje ostvarenje, na koje bi trebalo da se ugledaju ostale sportske simulacije, ali su u poslednje vreme ovi naslovi bili „hit or miss”. Nakon što je prethodno izdanje ispravilo propuste onog od pre dve godine, sada nas je dočekao NBA 2K20 koju bi redovni igrači možda mogli i da preskoče.

Na prvi pogled zaista ne deluje tako, jer NBA 2K20 ima sve ono što očekujemo od serijala: fantastičnu prezentaciju, realističnu simulaciju i dosta zanimljivih modova. Razvojni tim je radio na mnogim poboljšanjima (koliko god da je to moguće za manje od godinu dana) gde je najveća novina badge sistem, gde svaki košarkaš ima posebne dodatne karakteristike koje se nadovezuju na njihove osnovne statistike. Jedan od takvih specijala je na primer veći procenat šuta kada se izvodi pick & roll ili recimo brži povratak u odbranu nakon kontre. Bedževi su podeljeni u nekoliko kategorija, a bolji košarkaši imaju istovremeno i po nekoliko desetina njih, pa se razlika u odnosu na druge oseti.

Animacije pokreta su poboljšane u odnosu na prethodne igre, naročito prilikom driblinga, što NBA 2K serijal još jednom pomera ka realizmu. Sa druge strane, veštačka inteligencija igrača (što u istom, što u protivničkom timu) prečesto pravi greške. Ne radi se samo o glupavim faulima ili na primer istrčavanjima u aut (na šta se žali mnogo igrača na netu), već i u nemogućnosti da isprate dinamiku meča.

WNBA je stigao i u NBA 2K serijal

Najprijatnije iznenađenje je to što je u igru ubačena WNBA liga, a i tu je Visual Concepts opet uradio odličan posao, pa su najveće zvezde ženske lige prepoznatljive na terenu. Ipak, čini nam se kao da je ovaj potez donet kako bi se pariralo NBA Live koji je slično uradio prošle godine. Osim prijateljskih utakmica i šture sezone, WNBA ne može da se vidi u drugim delovima igre.

NBA 2K20 story mod nosi naziv When The Lights Are Brightest i verovatno predstavlja najbolju priču koju smo videli do sad u serijalu. Angažovani su poznati holivudski glumci (Idris Elba, Rosario Dawson i drugi), a i priča je zanimljiva. Jedina mana je što se radnja naglo zaustavlja nakon prve utakmice u ligi – za manje od pet sati igre!

MyLeague je ove godine možda i najzapostavljeniji, jer je dobio mali broj novina u odnosu na prošlogodišnje izdanje. Sa jedne strane ovakvu odluku možemo da opravdamo jer je mod iovako već bogat sadržajem, ali sa druge strane moramo i da primetimo da neki dugogodišnji problemi i dalje nisu ispravljeni.

MyTeam je već dugi niz godina jedan od najzanimljivijih modova u igri, ali on svake godine ne prestaje da nas iznenađuje novim pokušajima da izvuče novac od igrača. U singlplejeru situacija je podnošljiva, jer se od gejmera samo traži slobodno vreme, ali jedan izlazak u onlajn modove biće dovoljan da se razvije želja za kupovinom pekova u pokušaju da se parira drugim igračima.

NBA 2K20 screenshots
Na „terenu” ova igra briljira

NBA 2K20 sve manje liči na video igru, a sve više na automat za igre na sreću. Ovakav pristup možemo da opravdamo kod free to play naslova, ali ne i kod ostvarenja koja imaju punu cenu.

Kada se zagrebe ispod agresivne monetizacije, novi NBA 2K je u stanju da zasija i ponudi dosta sati dobre zabave. Ipak, ako spadate u red igrača koji su kupili prošlogodišnje izdanje, trošenjem para na novu igru dobijate samo nove podatke i apdejtovane timove, WNBA i minimalne izmene. Nama to ne zvuči kao naročito dobar dil.

Igru nam je poslao 2K Sports, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

NBA 2K20

U našem regionu nova 2K košarkaška simulacija može se proglasiti zvaničnim vesnikom nove sportske sezone (ako zanemarimo Madden NFL 20 jer malo ko igra ovo kod nas), u kojoj će se do kraja septembra i početka oktobra izređati nekoliko važnih sportski
7.7
Zanimljivo
Izvođenje
7.7
10
Vizuelne karakteristike
7.5
10
Zvuk
9.2
10
9.4
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!